Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camii’ndeki cuma namazı çıkışı sonrası basının sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin vaka sayısında artış olduğuna dair sorusu üzerine sözünü keserek "Yok bee, vefata bak bir de, vefata bak, vefat, vefat... Azalma var" diyerek lafını böldü. Gazeteci daha sonra "Evet vefatta azalma var" diye devam ederek, okulların açılması ve BionTech aşısının ocak ayı sonunda geleceğinin söylendiğini hatırlatarak, bir gelişme olup olmadığını sordu. 

"Arkadaşlar her şeyden önce bu konuda Bilim Kurulu'nun açıklamaları benim için arz ediyor ama ben çok değerlendirmeleri vefatlar üzerinden yapıyorum" diyen Erdoğan, can kayıplarındaki düşüş için "Beni ümitlendiriyor" dedi. 

'MUTASYONLA İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR'

"Mutasyonla ilgili bazı önemli gelişmeler var, doğru" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Fakat onu da inşallah aşacağımıza inanıyorum. Gerek okullarla alakalı gerek biliyorsunuz son dönemde restoranlar ve açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Şu anda lokantalarımızı vs. biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var."

KÜÇÜK ESNAFA 500 LİRA DESTEĞE 'CİDDİ BİR YÜK ALDIK' DEDİ

Mali destekler noktasında 1000 lira ile 750 ve 500 lira gibi bir desteği 3 ay süreyle verme kararı aldık ve bu adımı atmakla da çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Küçük esnafımızı da yalnız bırakamayız. Onlara da gerekli desteği verdik, veriyoruz.

Fakat bu süreç içerisinde esnaflarımızın gerek sebze de gerek meyve da hatta bakliyatta ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz. Bunun içinde Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışma içerisinde. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki 1 ay içerisinde bu işi kontrollü biçimde çözeceğiz."

SUÇU ESNAFA ATTI: İŞİNİZİ HAKKINIZLA YAPIN

Gıda fiyatlarının düşürülmesine ilişkin çalışmalar yapıldığını ifade eden Erdoğan, zamlar konusunda esnafı suçlayarak 'Vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz. Beyaz ette kırmızı ette bu bu süreci aynı şekilde takipte tutuyoruz. Takipte tutmaya devam edeceğiz. Ben buradan bütün esnaflarıma da sesleniyorum; eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Bunun için de lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın ve vatandaşımıza da zulmetmeyin" diye çıkıştı.

‘BİR ARKADAŞIMIZ ELON MUSK İLE SÜREKLİ İRTİBATTA OLACAK’

Erdoğan, iş insanı Elon Musk ile yaptıkları görüşmeye dair de "Elon Musk ile külliyede bir görüşmemiz olmuştu. Bizim bu uzayla ilgili yaptığımız çalışmalarda onlarla müşterek bir çalışma yaptık. Türksat 4'ü gönderdik, 5'e hazırlanıyoruz. Ve bu konuda da bizim Elon Musk ile ortak çalışma durumumuz söz konusu. Bunun yanında da müşterek neler yapabiliriz, ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek, Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar. Tabi Elon 2020 itibariyle dünyanın zenginlikte 1 numarası oldu. Böyle bir durum içerisinde. Çok çalışıyorum diyor. Çok çalışınca da çok kazanıyorum” diyerek güldü. 

Erdoğan Hayvan Hakları Yasası'na ilişkin bir soru üzerine de, AKP Meclis grubunun üzerinde çalıştığını belirterek, her an Meclis'e gelebileceğini söyledi.