AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 12. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram’dan yaptığı istifa açıklaması hakkında açıklama yapmadı. Erdoğan, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği avantajları en verimli şekilde kullanarak süreci yönettik. Muhalefetin bizi çekmek istediği tuzağa düşmedik” dedi.

‘4.5 MİLYON MÜLTECİ BARINDIRIYORUZ’

Erdoğan, “Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz 4.5 milyon mülteciyi ülkemizde barındırıyoruz. Bir o kadarının da Suriye’de bakımını yapıyoruz. Sadece Türkiye bunu yapıyor. Dünyada garip gurebanın yanında olduğunu söyleyenlerin böyle attığı bir adım yok. Bu kapitalist ekonominin temsilcileri olanlar, bunların hiçbirinin böyle attığı bir adım yok. Ama Türkiye insani ve vicdani olarak bu adımı atmış, atmaya da devam edecektir” diye konuştu.

 ‘HEP OYALAMACA’

Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Azerbaycan topraklarının işgal edilmesine sessiz kalamazdık. Minsk 3’lüsü her türlü ihtimallerle bizim Azeri kardeşlerimizi Azeri Türklerinin ifadesiyle ‘kaçkın’ yaşattı. Hep oyalamaca. Hep oyalamaca. Bunu kendileriyle konuştuğumuzda da bize bir çözüm üretmediler. Çözüm üretmek gibi bir dertleri de yoktu. İslam düşmanlığı devlet başkanlığı nezdinde teşvik ediliyor, destekleniyor. Türkiye’nin sınır dışı ettiği yabancı terörist savaşçıların yurt dışında elini kolunu sallayarak eylem yapmasını anlayamıyoruz.”