AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’de deprem konutlarının teslim töreninde ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasının büyük bir bölümünde ise muhalefete yüklendi.

Türkiye’ye 1960'tan bu yana musallat olan her darbenin, ekonomiyi ve bağımsızlığı örselediğini dile getiren Erdoğan, “Dikkat ederseniz bu günlerde CHP ekibi ‘ülke yandı, bitti’ diye ortalığı birbirine katıyor. CHP iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500'leri bulan faizleri gördük. Hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin baş yaptığı Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı günleri yaşadı mı?” dedi.

Hem 1920'de Meclis açıldığında hem 1923'te ortaya konan ruhu yeniden dirilttiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “İktidara gelir gelmez IMF reçetelerini bir kenara bıraktık. IMF’yi bu ülkeden kim çıkardı? CHP’nin parti sözcü IMF ile el ele kol kola geziyor. Çünkü onlar IMF’nin dilinden anlar. Biz 23,5 milyar Dolar borcu Mayıs 2013’te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası’nın Döviz rezervi 27,5 milyar dolardı şimdi 127 milyar dolar. Nereden nereye…

POLİTİKAMIZDAN DÖNDÜREMEYECEKLER

Attığımız her adımın ülkemize kazandırdığımız her eser ve hizmetin gerisinde Türkiye’yi kendi imkan ve gayretleriyle yoluna devam edebilecek bir ülke olma gayreti vardı. Dünya 5’ten büyüktür diyoruz ya işte ekonomide de aynısını söylüyoruz. IMF ve Dünya Bankası üzerinden küresel ekonomiyi haraca bağlayanlara dünya ekonomisi 5’ten büyüktür diyerek karşı çıkıyoruz. Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler ise bu kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Var güçleriyle üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı politikamızdan geri döndüremeyecekler. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bu faizler düşecek.”