AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi TBM Tünelleri Tamamlanma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, söz konusu tünele ilişkin, “İki yıllık inşaat sürecinin sonunda tünelde ışığı görüyoruz. İstanbul Havalimanı'nın ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olacaktır. İstanbul şehrin kuzey aksı üzerinde çok önemli ve verimli toplu taşıma alternatifine kavuşacaktır. Ray döşeme, sinyalizasyon işlemlerinin erkenden tamamlanarak hizmete girmesini temenni ediyorum” dedi.  

Yeşilköy'deki 1000'er odalı sağlık tesisin son teftişlerini yapıldığını ve bayram öncesinde açılışının yapılacağını kaydeden Erdoğan, “Toplamda 921 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattı vardır ve bunları devam ettireceğiz” diye konuştu. 

Erdoğan, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecine de değinerek, “Koronavirüs belasından da inşallah kurtulacağız. Bazı sıkıntılar size veriyor olabiliriz, bunlara tahammül edersek koronavirüs belasından kısa zamanda kurtulacağımızı umuyorum. Aynı durumu sizler gibi yaşıyorum. Aldığımız tedbirlere uyarsak biz dünya ülkelerine göre bu işi çabuk aşacağız. Sizleri sıkıntıya düşürüyorsak sizlerden özür diliyorum” şeklinde konuştu.