AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tarihi Hasankeyf kentiniz suları altında kaldığı Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ile birlikte diğer projelerin toplu açılış töreni için Batman'a geldi. Erdoğan’ın kente gelişi öncesinde devletin tüm olanakları açılış töreni için adeta seferber edildi. Devletin seferberliğinin yanı sıra TÜGVA da devreye girdi. TÜGVA üyesi birçok kişi araçlara bindirilerek miting alanına getirildi. Devlet kurumundan çalışanları için zorunlu katılım şartı getirilirken, alana gelenler tekrardan geri döndü. Erdoğan’ın konuşması devam ederken alanda bulunanların çoğu ayrıldı. 

ASKER, POLİS, KORUCU

Korucu, polis, asker ve TÜGVA üyelerine seslenen Erdoğan, tarihi kent olan Hasankeyf’i sular altında bırakan Ilısu Barajı için “Dünyada bir ilk” diye bahsederek, barajın Batman ile birlikte, Mardin, Siirt, Şırnak'ın topraklarına verim katacağı iddiasında bulundu. Batman’a yaptıkları yatırım ile işsizliğin belini kırdıklarını dile getiren Erdoğan, “Batman’ın hızlı yükselişini takdir ediyor, gereken desteği veriyoruz. 20 yıl önce Batman’a geldiğimde nasıl bir Batman var, bugün nasıl bir Batman var. Toplam yatırım bedeli 1 milyar lirayı geçen bu projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Kirli ve karanlık kampanyalar yürütüldü, hepsini aşarak Batman'ı bu hizmetlere kavuşturduk. Batman, yıllarca terör örgütünün zulmü altında acılar çekmiş şehrimizdir. Biz bu toprakları hep kanımızla, alın terimizle birlikte yoğurarak vatan yaptık” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kandili yerle bir edeceğiz” sözünü hatırlatan Erdoğan, “Bay Kemal ne diyor, Kandil'i yerle bir edecekmiş. Bay Kemal bu millet bu devleti sana teslim eder mi?” diye sordu. Konuşmasının bir bölümünde muhalefete de yüklenen Erdoğan, "Bu ülkede CHP diye bir parti ve o partiyi yönetenlerin kendi kafalarına göre belirledikleri politikaları mı var? Bu ülkede HDP diye bir parti ve partiyi yönetenlerin kendi iradelerine göre belirledikleri politikaları mı var? Kürt kardeşlerimize yapılan en büyük zulümlerin altında imzası olan parti ile Kürt kardeşlerimizin ismini istismar eden bir parti acaba hangi güç bir araya getirmiş olabilir? Bu soruya verilen samimi cevap, Türkiye'nin son 8 yılda yaşadıklarının sebebini de ortaya koyacaktır.

TÜM SORUNLARI BİZ ÇÖZDÜK

Bölgeyi ve şehrimizi her alanda en gelişmiş altyapı yatırımları ile buluştururken vesayetle yürüttüğümüz mücadeleyle mesafe kat ettikçe hak ve özgürlük alanlarını da genişlettik. Batı bize ne diyordu? Bunlar sessiz devrim yaptı... Böyle ifade ettiler. Kürtçe konuşmanın, türkü söylemenin, okumanın, yazmanın suç olmaktan çıkartılması başta olmak üzere asırlık tüm sorunları çözecek adımları biz attık biz! Anayasadan kanunlara kadar tüm mevzuatı, tüm uygulamaları, anlayışları hak ve adalet temelli bir dönüşüme tabi tuttuk. Ülke genelindeki bürokratik oligarşiyi kırdığımız gibi, terör örgütünün buradaki insanlarımız üzerinde kanla ve zulümle kırdığı vesayeti de paramparça ettik. Hem altyapı hem demokrasi bakımından ülkemizin 81 vilayetini eşit hale getirdik. 

HDP AÇIKLAMASI 

Erdoğan, “Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık, bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutun da kurtaracağız. Çevremizde kurulan kanlı tezgahın ardındaki hain niyetleri görüyoruz. Suriye'de yaşanan yıkımlar devletimizin gücünün, milletimizin birliğinin ne kadar önemli olduğunu hepimize tekrar hatırlatıyor. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği ile Türkiye 2023 imtihanını da başarı ile geride bırakarak dosta güven düşmana korku vermeyi sürdürecektir. Sizden 2023'e kadar çok sıkı çalışmanızı istiyorum. Bir daha bu ülkeyi yoksulluğun, terörün, zulmün pençesine bırakmamak, milletimizin boynunu erdirmemek için kardeşliğimize çok sıkı sarılacağız. Batmanın bu kutlu mücadelenin en ön safında yer alacağına inanıyorum” dedi.

“Ben ne diyorum, benim dinimde Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı var mı?” diye soran Erdoğan konuşmasını “Tek millet, tek bayrak, tek vatan” diye bitirdi.