Türkiye’de ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce reddettiği ekonomik krizi daha sık dillendirmeye başladı. “Ekonomik kriz” ifadesini kullanmaktan kaçınan Erdoğan bir kez daha “Önümüzde aşmamız gereken sıkıntılar var” dedi.

Erdoğan, hayat pahalılığının küresel düzeydeki dengesizlikten kaynaklandığını savunarak, “Enerji ve gıda başta olmak üzere küresel mal fiyatlarında yaşanan aşırı artışlar bizi de etkilemektedir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe Ofisi’nden canlı bağlantı ile Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni’ne katıldı. Ekonomiyle ilgili mesajlar veren Erdoğan, “Dünyanın salgından savaşa, göçten ayrımcılığa, enerji ve gıdanın başını çektiği ekonomik sarsıntılardan sosyal karmaşalara kadar nice krizlerle boğuştuğu bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’yi sosyal fay hatlarını harekete geçirmekten, darbe girişimi ile karanlık senaryoların içine çekmeye çalıştılar. Ülkemizi sağ salim bugünlere getirdik” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SIKINTILI BİR TABLO ÇIKMAKTADIR’

“Fahiş fiyat koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz” diyen Erdoğan, “Hem fiyatlaması küresel düzeyde yapılan ürünlerin yol açtığı dengesizliklerle hem de fahiş kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzde aşmamız gereken sıkıntılar var. Enerji ve gıda başta olmak üzere küresel mal fiyatlarında yaşanan aşırı artışlar bizi de etkilemektedir. Buna bir de ülkemizdeki kimi kesimlerin aç gözlülüğü eklendiğinde vatandaşlarımız için sıkıntılı bir tablo çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.