Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır’ın da yer aldığı heyet, “Faşizme karşı örgütleniyoruz” şiarıyla Adana’daki temaslarını sürdürüyor. Heyet, esnaf ziyaretinin ardından aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından heyet, Adana’nın Ceyhan ilçesine geçerek halkla bir araya geldi. İlk önce esnafı ziyaret eden heyet, daha sonra ilçedeki bir kahvehanede halk toplantısı gerçekleştirdi. Heyete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile partililer eşlik etti. 

‘TASFİYECİLER TASFİYE OLDU’

Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, iktidarın Kürtlere yönelik saldırıların arttığını belirterek, “Tarihten bugüne kadar Kürtleri yok etmek istediler. Halkımız Ceyhan’a neden geldi? Köyleri yakıldı ve zorunlu göçe tabi tutuldu. Halkımızı asimile etmek için zorunlu göçe zorladı. Ama halkımız dilini, kültürünü her yerde olduğu gibi Ceyhan’da da yaşattı. Demek ki öldürmeyle, katliamlarla ve göçlerle tasfiye edilemez. Kürt halkını tasfiye etmek istediler, kendileri tasfiye oldu” dedi.

‘ADRES İMRALI’ 

Kürtlerin teslim alınmak istendiğini dile getiren Öztürk, “Kürt sorununun çözümü diyalogdur, adresi de İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’dır” dedi. AKP ve MHP’ye uyarıda bulunan Öztürk, “Kürt halkını iyi tanıyın. Sizler Kürtlere ‘bize biat edin’ diyorsunuz. Ama Kürt halkı size asla biat etmez” diye konuştu. 

‘AMED ZİNDANI’NA BAKIN’

Kürtlerin imha politikalarına karşı 100 yıldır mücadeleyi sürdürdüğünü ifade eden DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Her hükümet, Kürtleri yok etmek için güvenlikçi politikalara başvurdu. Hala bu politikalarda ısrar edenler, dönüp Amed Zindanı’na baksınlar ve buradan hareket etsinler. 90’lı yıllarda köyler yakıldı, faili cinayetler işlendi ama halk taleplerinden vazgeçmedi. Halk bunlara boyun eğmedi ve mücadelesini de kararlılıkla sürdürdü” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM ÖCALAN’

Kürt sorununun demokratik yol ve yöntemlerle çözülmemesi durumunda Türkiye’nin çok kaybedeceğini söyleyen Aydeniz, “Kürt sorunun çözümü de muhatabı da Sayın Öcalan’dır. Faşist ittifak, kendi sistemini inşa etmek için Sayın Öcalan’a tecrit uyguluyor. Reformlardan bahsediyorlar. Eğer samimilerse, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldırsınlar” şeklinde konuştu. 

Cezaevlerindeki açlık grevlerinin sahiplenilmesi gerektiği çağrısında bulunan Aydeniz, halkın alanlarda demokratik taleplerini dile getirmesi gerektiğini söyledi.