Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AİHM'in Demirtaş kararını eleştirdiği sözlere de tepki gösterdi.Yeneroğlu, sosyal medya hesabından "Sn. Demirtaş'ın siyasetini tasvip etmem mümkün değildir. Ülkemizde demokrasimizi kemiren yaklaşımlar sadece Sn. Cumhurbaşkanı'na da özgü değildir. Ancak CB'nin yargıya talimat veren tutumu ve düşman hukuku anlayışı ülkemizi her geçen gün daha büyük zorluklara itmektedir" açıklamasında bulundu.

Yeneroğlu'nun, twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle: 

"İstisnasız herkesin hukuk kuralları ile bağlı olması hukuk devletinin bir gereğidir. AİHM kararları da ulusal mevzuatımıza göre uymakla yükümlü olduğumuz bağlayıcı olan kararlardandır. AİHM kararlarını tanımayan ve Anayasamızı ihlal eden bu hukuk tanımaz tavırdan vazgeçilmelidir.

Sn. Demirtaş'ın siyasetini tasvip etmem mümkün değildir. Ülkemizde demokrasimizi kemiren yaklaşımlar sadece Sn. Cumhurbaşkanı'na da özgü değildir. Ancak CB'nin yargıya talimat veren tutumu ve düşman hukuku anlayışı ülkemizi her geçen gün daha büyük zorluklara itmektedir.

AİHM kararı sonrasında Sn.Demirtaş’ın derhal tahliye edilmesi gerekmektedir. Keyfiliğe son verilmeli, hukukun üstünlüğü kabul edilmeli, bağlayıcı nitelikteki yüksek mahkeme kararları da kişi fark etmeksizin herkes için uygulanmalıdır. Herkes Anayasa'mıza uymak zorundadır!"