Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Medyascope’tan Ferit Aslan’a dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ülsen, iktidarın beş yıldır yarattığı korku iklimine hapsolduklarını söyledi.

İnsanların sosyal medya gibi konforlu alandan itiraz ettiğini, ancak bunun yetmediğini belirten Ülsen, “Türkiye’de demokratik zemin yerle yeksan olmuştur. Tekrar hukuka geri dönülmelidir. Uzun zamandır söylenen, ‘Silivri soğuktur’ esprisi artık bizim gerçek durumumuzu özetler hale gelmiştir. Anayasal hak olan toplantı ve gösteri hakkımızı kullanmalıyız.” dedi.

‘Birden fazla maaş alan bürokratlar engellensin’ teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Ülsen, Irak-Suriye tezkeresinde CHP’nin tavrının değil, İYİ Parti’nin tavrının kendisini şaşırttığını da belirterek, “Bana göre bu durum muhalefetin uzun süredir yaptığı oyun kuruculuğu pozisyonunu sekteye uğrattı. İktidar uzun süredir gündem belirleyemiyor. İktidar dört-beş yıl öncesinin CHP’si ve muhalefetini arıyor.” ifadelerini kullandı.

“AKP’ye Oy Verenlerin Yüzde 30-35’i Şu Anda Partiden Kopmuş Durumda”

AKP’den bölgede kopuşların hızla devam ettiğini de söyleyen Ülsen, “AKP’ye oy veren insanların yüzde 30-35’i şu anda partiden kopmuş durumda ve kopuş sürüyor. AKP’nin MHP ile ittifak kurması, Kürt sorununa bakışı ve MHP dümeni ile ülkeyi yönetmesi kopuşu hızlandıracaktır. DEVA olarak ciddi alternatif olduğumuzu görüyoruz. AKP bölgede artık ikinci parti olamaz. AKP’nin yarattığı siyasetteki güvensizlik bizleri de etkiliyor. Bu güvensizliğin etkilerini kırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.