Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 27 Şubat’ta gerçekleştirecekleri 6’ncı Kongre hazırlıkları kapsamında “Örgütlü toplumda özgür yaşama doğru” şiarıyla Ankara’da Yılmaz Güney Sahnesi’nde halk toplantısı düzenledi. Toplantıya, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara il ve ilçe örgütü yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. 

Toplantıya konuşan Eş Genel Başkan Bayındır, Ortadoğu yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, “3’üncü Dünya Savaşı yaşanıyor. Kürt halkına, mücadelesine büyük saldırılar oluyor. Ancak önümüzde büyük fırsatlar var. Egemen devletler kendi sistemleri içerisinde Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmeye çalışıyor. Kürt halkının mücadelesi Ortadoğu’da işgalciler önünde büyük engel olarak görülüyor. Bu nedenle siyasetimiz ve mücadelemiz önünde büyük engel olmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

HEDEF KÜRTLERİN STATÜSÜ 

Egemen devletlerin Kürtler üzerinden planlarını devreye koyduğunu ifade eden Bayındır, “Kürtler üzerinde kirli savaşlar yürütülüyor. Halkımız mücadelesiyle bütün bu oyunları bozuyor. Bu oyunların, başını da bugün AKP iktidarı çekiyor. Kürtlerin statülerini hedef alıyor. Kendi varlığını, Kürtlerin yok edilmesi üzerine kurmaya çalışıyor. Bu oyun ve planları, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlayarak bozacağız” ifadelerini kullandı. 

KDP'NİN AKP ORTAKLIĞI

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) AKP’nin Kürt karşıtı politikalarına ortak olduğunu dile getiren Bayındır, “Kürtlerin birlik olarak özgürlük için mücadele etmesi gerekirken, KDP bugün Kürt düşmanlığında çığır atlatan AKP’nin yanında saf tutuyor. KDP, AKP’nin politikalarına destek vererek, Kürt düşmanlığına ortak oluyor. Biz dün de bunu kabul etmedik, bugün de etmeyeceğiz. Kürt karşıtlarına karşı birliği sağlayacağız. Hep birlikte özgürlüğü sağlayacağız” diye konuştu. 

‘İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ’

AKP-MHP iktidarının yarattığı çoklu krizlerle ülkeyi uçuruma sürüklediğini söyleyen Bayındır, şunları söyledi: “Halklar artık krizlere karşı sessiz kalmıyor. Bu iktidar her kentte, her sokakta protesto ediliyor. Artık hiçbir şekilde iktidarını kurtaramayacak. Halktan aldığımız güçle bu iktidarı göndereceğiz. 2022 yılında halkımızla, mücadelemizle, örgütlülüğümüzle bu faşist iktidarı göndereceğiz.”

‘HALKIMIZA BORÇLUYUZ’

DBP Eş Genel Başkanı, 27 Şubat’ta gerçekleştirecekleri kongreye katılım çağrısında bulunarak, “7’den 70’e faşizm karşısında mücadelemizi yükselteceğiz. Büyük bedeller verdik. Halkımıza borçluyuz. Bu iktidara karşı, bu zihniyete karşı mücadeleyi yükselteceğiz, halkımızın, Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayacağız, Türkiye’ye demokrasiyi getireceğiz” dedi.(Ankara/MA)