Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazetecilerle parti genel merkezinde bir araya geldi, gündeme ilişkin gazetecilerin soruları yanıtladı.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geçen hafta yaptığı görüşme anımsatılarak, "seçim ittifakları içinde yer alıp almayacakları" ve seçimlerde kendi cumurbaşkanı adaylarının olup olmayacağı yönündeki sorulara yanıt verirken "iİttifakların, koalisyonlardan daha tehlikeli olduğunu" belirtti ve Gelecek Partisi'nin özgürlükçü siyaseti savunanlarla işbirliği yapacağını söyledi.

İttifak düzenlemesinin yapıldığı Mart 2018'de görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini kaydeden Davutoğlu, "Türkiye'de bugün Cumhur İttifakı'nın bir protokolü var mı, yok. Sayın Bahçeli seçime gitmek için çağrıda bulunur, ondan bir hafta önce 'Zinhar seçim yok' diyen sayın Erdoğan seçime gitmek zorunda kalır. Cumhur İttifakı yapısı bugün AK Parti'nin doğasını bozmuştur. Sadece MHP ile ilgili de değildir, partileri kendi doğalarından uzaklaştırır, MHP'nin de doğası bozulur. Alın Erdoğan ile Bahçeli 17/25 sebebiyle karşılıklı yaptıkları hakaretleri bir anda şimdi çekti. Çünkü ikisinin de şahsen ayakta kalabilmeleri birbirine bağlı." diye konuştu.

'SİYASET YAPMA ANLAYIŞI ARTIK DEĞİŞTİ'

Siyaset yapma anlayışının artık değiştiğini ve bundan sonraki mücadelenin "sağ-sol" siyaseti arasında değil, "dışlayıcı siyaset yapıp kutuplaştıranlarla, kapsayıcı siyaset yapıp, içselleştiren siyaset" arasında olacağını kaydeden Davutoğlu, Gelecek Partisi olarak kendileri gibi yolsuzluğa karşı çıkan, temiz, özgürlükçü siyaseti savunanlarla işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Bunun adına "ittifak" demediklerini vurgulayan Davutoğlu, "Bir gün seçim sandığı ortaya çıkarsa, o zaman da bizim birinci hedefimiz, tek başımıza seçime girmek ve tek başına iktidar olmaktır. Hiçbir yere eklenmeyiz, birilerini de cumhurbaşkanı ya da iktidar yapmak için de çaba sarfı içine girmeyiz" dedi.

Davutoğlu, "cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı"na ilişkin bir soru üzerine de Gelecek Partisi kadrolarının her makama talip olacak donanımda olduğunu belirterek, "Net olarak söyleyeyim, Gelecek Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olacak. Doğal olarak benim de olmam mümkün ama partimiz o günkü şartlarda istişare ederek belirleyecektir" görüşünü dile getirdi.