Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “müjde vereceğiz” diyerek Garê askeri harekâtını “ifşa etme gafletinde bulunduğunu” savundu. 

Davutoğlu, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada Garê harekâtı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenerek, "Bu kafayla Erdoğan, ortağı Bahçeli ile beraber vallahi bırakın devleti otopark işletemez otopark" diye konuştu. Davutoğlu, "Son günlerde yaptıkları operasyonların da rüzgarıyla 'biz terörle mücadele adına parti kapatmayı kolaylaştırmak istiyoruz yoksa karşı mı çıkıyorsunuz' diyerek, yine toplumu 'bizden misin terörden yana mısın?' diyerek bölmekten başka bir amacın dışında neyi tasarlıyor olabilirler." dedi.

Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

‘BÜTÜN OPERASYONU İFŞA ETME GAFLETİNDE BULUNMUŞTUR’

Buradan operasyonun başarısız olduğunu itiraf etmek zorunda kalan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Bir kez olsun evlatlarını kaybeden aileler ile empati yapın. Bir kez olsun samimi bir şekilde muhasebe yapın, 'nerede hata yaptık?' diye kendinize sorun ve hem kendinize hem çevrenize çeki düzen verin. Şimdi kulağınızı açın ve nerelerde hata yaptığınızı dinleyin! Evet, bu operasyon planlama, uygulama ve kamu iletişimi açısından tam bir başarısızlıktır. Operasyon sonrası sergilenen tavır ise sorumsuzluk ve duyarsızlıktır. Planlama hatası vardır; çünkü dünyanın hiçbir yerinde kurtarma operasyonu ile kapsamlı terör operasyonu aynı anda icra edilemez. Dünyanın neresinde bir ülke, bir terör örgütünün elinde olan insanlarını uçakla, topla, tüfekle kurtarmaya kalkışmış ve başarılı olmuştur… Öte yandan Cumhurbaşkanı, operasyonlar sürerken, akıl almaz bir şekilde müjde vereceği açıklaması ile harekatın hedefinin insanlarımızı kurtarmak olduğu imasında bulunarak, bütün operasyonu ifşa etme gafletinde bulunmuştur. Sonuç müjde yerine büyük bir acı ve keder olmuştur.

‘OPERASYON BAŞARISIZ OLDU İKİNCİ YOLU SEÇTİLER’

Eğer operasyon başarılı olsaydı yoksulluklar, yolsuzluklar ve yasaklarla boğulmuş gündemi örtecek bir bahar havası estirilecekti. Başarısızlık halinde ise bütün bu süreçten habersiz olan muhalefeti terörle ilişkilendirip itham ederek yeni bir kutuplaşmanın önü açılacaktı. Operasyon başarısız olunca ikinci yol tercih edildi. Bu yol yol değil, bu üslup üslup değil Sayın Erdoğan; Cumhurbaşkanı olarak sizin birincil göreviniz terörle mücadele gibi milli duruş gerektiren bir konuda milleti birleştirmektir, asılsız ithamlarla bölmek değil!

‘ERDOĞAN VE BAHÇELİ OTOPARK BİLE İŞLETEMEZ’

Bu kafayla Erdoğan, ortağı Bahçeli ile beraber vallahi bırakın devleti otopark işletemez otopark… Ne dediği belli değil, dün dündür lafı bayağı ciddi bir yaklaşımmış bunların yanında… Bunlarda dün dündür bile yok. Bunlarda bir dakika önce bir dakika sonra var. Bunlarda hiçbir sözün kıymeti yok. Yahu insanın zerre miskal kendi sözüne saygısı olmaz mı? Yok işte… Son günlerde yaptıkları operasyonların da rüzgarıyla 'biz terörle mücadele adına parti kapatmayı kolaylaştırmak istiyoruz yoksa karşı mı çıkıyorsunuz' diyerek, yine toplumu 'bizden misin terörden yana mısın?' diyerek bölmekten başka bir amacın dışında neyi tasarlıyor olabilirler."