Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,"128 milyar dolar nerede?" tartışmalarına ilişkin, "Ah benim güzel ülkem, kimlerin eline kaldın sen? 128 Milyara cevap vereceğim diye ortaya atılanların hangi birinin saçmalıklarını sıralayalım bilemedik ki? Kendi aralarında bile kim daha fazla saçmalayabilir yarışına girişmiş bunlar" dedi.

Davutoğlu, haftalık basın açıklamasında, 128 milyar dolar tartışmaları üzerinden iktidarı eleştirdi. Davutoğlu, "Madem ayrıcalıklı döviz işlemi yapılmadı, açıklayın şeffaf şekilde kimlere hangi kurdan satıldığını olsun bitsin. Sanki Merkez Bankası’nın Türk lirasına ihtiyacı varmış gibi tuhaf açıklamalar yapmayı bırakın da aynı Türk liralarıyla o dövizleri tekrar kasanıza nasıl geri koyacaksınız hele bir onu açıklayın millete! Şu soruyu artık 84 milyon kendisine sormalı değerli vatandaşlarım. 128 milyar doları heba eden bir hükümetin, ülkenin hakkını, hukukunu ve en önemlisi bekasını koruyabileceğine artık kim inanır?" diye konuştu.

Davutoğlu, şunları söyledi:  

SORMAYACAK MIYIZ?

Merkez Bankası’na ettikleri onca işkence göz önünde cereyan etmiyormuş gibi, ‘Bu konuların yanlış ve eksik bilgiye dayalı olarak kamuoyu önünde tartışılması Merkez Bankasına zarar veriyor!’ teranelerini sıralamaktan bıkıp usanmıyorlar. Bunlar istiyor ki herkes kendileri gibi yapsın! ‘2017 yılında imzalandığını söylediğiniz protokol yeni bir protokol müydü yoksa MB ile Hazine arasında eskiden beri var olan ve dış borç ödemelerinin koordinasyonu için kullanılan protokolü mü genişlettiniz? Bu protokolden kamuoyunun ve piyasaların neden haberi olmadı? Hazine ve MB arasındaki protokole göre satılan dövizler web sitesinde yer alıyor. İddia edildiği gibi bu dövizler Hazine’ye satılmış olsa Hazine’nin hesabında görünürdü. Niye gösterilmedi?’ diye sormayacak mıyız?

ELMA İLE KARPUZU AYNI SEPETTE TARTIYOR

Ah benim güzel ülkem, kimlerin eline kaldın sen? 128 milyara cevap vereceğim diye ortaya atılanların hangi birinin saçmalıklarını sıralayalım bilemedik ki? Kendi aralarında bile kim daha fazla saçmalayabilir yarışına girişmiş bunlar. Partinin Ekonomi İşleri Başkanı, daha yönettiği ülkenin 20 yıldır içinde olduğu döviz rejiminden habersiz! Adam Başkanvekili, ama Amerikan doları ile Türk lirasını karşılaştırıyor! Elma ile karpuzu aynı sepette tartıyor! Sözde 128 milyar doların nereye gittiğini açıklarken, salgında destek olarak verildiğini iddia ettikleri 60 milyar lirayı bunun karşısına koyuyor; bu miktarın takriben sadece 7,5 milyar dolar olduğunu gizliyor! Ekonomi propagandalarından sorumlu bu “devlet adamı”, daha bu 60 milyar liranın kaynağından da habersiz. 60 milyar liranın yüzde 90’ının işsizlik fonundan sağlandığını, yani işçinin kendi parası olduğunu bilmiyor. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor ama bunun bile farkına varamıyorlar. Yahu bu Saray’ın yüzlerce danışmanı ne iş yapar Allah aşkına? Cumhurbaşkanı’ndan başkanlara, bakanlardan vekillere hepsi mi kandırılır? Yoksa bu kara düzende, sabah erken kalkan ilk aklına geleni sallama özgürlüğüne mi sahiptir? Yoksa bunların özgürlükten anladığı, kurumların içinin boşaldığı, mekanizmaların çalışmadığı, ortak aklın berhava edildiği bu düzensizlikte herkesin kör cehaletini ortaya koyma özgürlüğü müdür?

AÇIKLAYIN ŞEFFAF ŞEKİLDE OLSUN BİTSİN

Madem ayrıcalıklı döviz işlemi yapılmadı, açıklayın şeffaf şekilde kimlere hangi kurdan satıldığını olsun bitsin. Sanki Merkez Bankası’nın Türk lirasına ihtiyacı varmış gibi tuhaf açıklamalar yapmayı bırakın da aynı Türk liralarıyla o dövizleri tekrar kasanıza nasıl geri koyacaksınız hele bir onu açıklayın millete! Şu soruyu artık 84 milyon kendisine sormalı değerli vatandaşlarım. 128 milyar doları heba eden bir hükümetin, ülkenin hakkını, hukukunu ve en önemlisi bekasını koruyabileceğine artık kim inanır? Tam da burada AK Partili seçmen kardeşlerime seslenmek istiyorum: Allah aşkına siz söyleyin, bu nasıl bir iletişimdir aklıdır ki; 128 milyar dolar rezervin akıbetini soranlara vinçlerle müdahalede bulunmayı icat eder. Tamam da şeffaflığa çağrıya, düşünceye, sorgulamaya kaç vinçle müdahale edip engelleyebilirsiniz ki!