Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri’de; “2022 yılında bir seçim olma ihtimali yüksek. AK Parti ve MHP’den gelen sinyaller seçim hazırlığı intibaını veriyor. Önümüzdeki aylarda bu daha da netleşecek ve siyasi hareketlilik artacak. Hepimizi son derece hareketli bir kış bekliyor” açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri’de; ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, şunları söyledi:

“ENERJİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ZAM GETİREBİLİR

Bu kışla ilgili özellikle ekonomik anlamda ciddi sıkıntıların olabileceği kaygısı taşıyorum. Dünya piyasasındaki enerji fiyatlarındaki aşırı yükselme önümüzdeki dönemde doğalgaz ve elektrik fiyatlarında bir artışı beraberinde getirecek. Hükümet bunu engellemek için ÖTV’den vazgeçtiğini söylüyor. Ama şu anda, uluslararası piyasalardaki enerji fiyatlarındaki artış, dar gelirli vatandaşları daha da zora sokacak zamları beraberinde getirebilir.

Ayrıca yaz süresince, gıda enflasyonunda görece daha az yükselme gözüküyor. Kışın bunun daha da artacağı görülüyor. Çünkü gıda arzında doğal olarak azalma olur. O bakımdan, vatandaşlarımızın her şarttan zor olacağı hayat şartlarının, daha da zor olacağı zorlaşabileceği kanaatini taşıyorum. İnşallah olmaz ama, bu kış zor geçer vatandaşlar için.

SİYASİLER İÇİN DE HAREKETLİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Siyasiler için Türkiye’nin en dinamik en hızlı en hareketli dönemlerine giriyoruz. 2022 yılında bir seçim olma ihtimali yüksek. Bunun öncesinde AK Parti ve MHP’den gelen sinyaller seçim hazırlığı intibaını veriyor. Önümüzdeki aylarda bu daha da netleşecek ve siyasi hareketlilik artacak. Hepimizi son derece hareketli bir kış bekliyor. Vatandaşlarımıza temel verdiği mesaj bu iktidarın yolsuzluklarına ve yoksulluktan duyulan bezginlik, yorgunluk.

VATANDAŞ İKTİDAR YORGUNU

Vatandaş bir iktidar yorgunu haline gelmiş durumda. Her yerde. Çitçilerimiz artan gübre, yem, mazot fiyatlarından. Esnafımız ödeyemediği kredi borçlarından, gençlerimizi bulamadığı yurtlardan, işçilerimiz geçinememekten, emeklilerimiz çok düşük açlık düzeyinde kalan maaşlarından şikayetçi. Dolasıyla bir dokun bin ah işit şeklinde bir psikoloji hâkim toplumda. Vatandaşlarımızdan aldığımız temel mesaj bu. İkinci mesaj da gelin ve artık bu durumu düzeltin mesajı. Tekrar Türkiye’nin istikrara kavuşması, huzur bulması, adaletine güven duyulması, ekonomik olarak da halkın önünü görebilmesi içinde bizden büyük bir beklenti ifade ediyorlar.”