Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV’de katıldığı bir programda, hakkında "organize suç örgütü elebaşı" kırmızı bültenle arama kararı bulunan ve yurtdışına çıkan Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili yayımladığı son videolara dair açıklamalarda bulundu.

Başarır, Soylu’nun Peker'in izlenilmemesi ve telefonlarının dinlenmemesi için Jammer (sinyal kesici) tahsis ettiğini ileri sürdü. Soylu'nun, Peker'e koruma polisi tahsis ettiğini söyleyen Başarır, "Buradan ilk kez söylüyorum, sen ona bir şey daha verdin. Jammer verdin. İki tane sinyal kesici verdin. Hani, 'Organize suç örgütü pisliği' diyor ya, onun dinlenmemesi için, onun telefonunun kayda alınmaması için, Peker'in takip edilmemesi için Jammer verdin sen" şeklinde ifade etti.

Başarır, Peker'in videolarında Soylu'ya “Temiz ve süslü Süleyman” diye seslendiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Temiz Süleyman’dan kastı temiz olmamasıydı. Peki Süslü demesinin altında ne var? Elimizde buna ilişkin ipuçları var. Bakan nasıl süslenmiş, hangi aksesuarları kullanmış, kim tarafından temin edilmiş hepsi açıklanır."