Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasında 5 bin uyuşturucu hapın yakalanmasıyla ilgili 1 aya yakın süredir her hangi bir işlem yapılmamasına tepki gösterdi. Sanal medya hesabından konuya dair video mesaj yayınlayan Ağbaba, devlet kurumunun “Uyuşturucu lojistik merkezi” haline getirildiğine vurgu yaparak, “Skandalın ortaya çıkmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen kurumdan başta müdür olmak üzere 1 kişinin bile ceza almaması AKP’nin ve bakanın bu konuyu kapatmak istediğinin göstergesidir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, yaşananlara dair açıklama yapmadığına dikkat çeken Ağbaba şunları sordu: “Müdürün makam/özel şoförü tutuklanmadan önce bazı personellerin şoförünün uyuşturucu dağıtımı yaptığı yönündeki şüphelerini müdüre aktarmalarına ve uyarmalarına rağmen müdürün olayı kapattığı iddia ediliyor. Sayın bakan neden halen müdür ile ilgili bir tasarrufta bulunulmuyor? Müdüre bazı siyasilerin kalkan olduğu, görevden alınmaması için baskı yaptıkları iddiaları doğru mu? Bakanlığınıza ait, devletin resmi arabası 1 hafta ortadan yok olmuş. Bu 1 haftada araba neredeydi? Makam şoförü makam arabasıyla 1 hafta boyunca kaybolduğunda ‘nereye gittin diye soran olmadı mı? Olmadıysa Malatya İl Müdürlüğü, her isteyenin her istediğini yaptığı bir yer midir? Eylül ayında kurum binasında uyuşturucu dağıtıcısı kişi ile beraberindeki torbacının kurum arabasına binip kurumdan ayrıldığı ve akşama doğru geri döndükleri, devletin resmi aracının sadece şoförün değil başka uyuşturucu satıcılarının da kullanımına açıldığı iddiaları hakkında ne tür bir işlem yaptınız?”

NE OLMUŞTU?

CHP’li Ağbaba Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde makam şoförü olarak çalışan F.D.'nin kurum binasına 5 bin adet uyuşturucu sentetik hap sakladığı, devletin resmi aracıyla bu uyuşturucuların dağıtımını yaptığını geçtiğimiz ay açıklamıştı. Olayın ardından makam şoförü olarak çalışan F.D.’nin iş akdi fesih edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ağbaba, olayla ilgili Sosyal Hizmetler İl Müdürü hakkında işlem yapılmadığını ve olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını belirtmişti.