Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gündeme dair İzmir İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamada ilk olarak söz alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, devlet yöneticilerinin yakışmayan tavırlarla her gün yeni bir kriz ve yeni bir skandalla savrulduğunu söyledi. AKP’nin iktidarının devamlılığını sağlamak için mafya ve çetelerle kirli ittifaklar kurduğunu dile getiren Yücel, “AKP’nin millete reva gördüğü bir yönetim şekli haline geldi. Esnaf başarısız ve beceriksiz salgın yönetimi yüzünden tükenmiş durumda. İnsanlarımız ekonomik krizle yalnız bırakılmış. Türkiye’nin uluslararası arenada itibarı yerle bir olmuş durumda. Tüm bunlara rağmen Saray iktidarı ülkenin gerçekliliğine milletin isyanına gözünü ve kulağını kapatmış durumda. Bizlerse milletimize reva görülen bu durumu kabul edilemez olduğunu ve yine milletimizle birlikte isyan ediyoruz” dedi.  

Tekin ise, İzmir Limanı’ndaki uyuşturucu ticaretine ilişkin iddiaların partisinin sorumlu kurumları tarafından takip edildiğini belirtti. İddialara ilişkin asıl önemli çalışmayı yapması gerekenin devletin kurumları olduğuna dikkati çeken Tekin, “Unutmayın ki çok güçlü devlet kurumları var. Bu kurumların bu iddialardan habersiz olması mümkün değil” diye belirtti.

TARTIP ÖLÇÜP KONUŞMASI GEREKİR

Soylu’nun, “Hangi partiyse, sadece AK Parti ile ilişkisi yok ki. CHP’li Gürsel Tekin’in attığı tweeti sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Bütün bunların tamamı organize suç mensuplarının birtakım yerel zafiyetlerden istifade ederek meşruiyet sağlamalarıdır" iddialarına ilişkin Tekin, daha önce yaptığı acıkmalarının arkasında olduğunu vurguladı. Tekin, “CHP’li herhangi bir arkadaşımın herhangi yasa dışı örgütlerle ilişkisi ve ilintisi söz konusu olamaz. O makamdan oturan insanların iddiası çok komiktir. Bir gazeteci bu iddiaları sorarsa anlaşılır bir şey. Ama 84 milyon insanın güvenliğinden sorumlu kişi söylüyor. Her şeyi tartıp ölçüp konuşmaları gerekiyor. Benimle ilgili söylediklerinin bir önemi yok. Ama İstanbul İl başkanımız hakkında söyledikleri çok ağır laflardır. Sayın bakanın derhal bunu düzeltmesi gerekir” dedi.

YARGI HAREKETE GEÇMELİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017-2018’de “Türkiye’yi çeteler yönetiyor” sözlerini hatırlatan Tekin, “ Ne zaman söylüyor, 3 yıl önce. Bunların hepsi siyasetçilerle birlikte mitingler yapmadılar mı? Siyasetçileri tehdit etmediler mi? Bütün bu tablo sanki çok sürpriz çıkmış gibi... Ne yazık ki düzen çürümüş bir düzen. Bu düzeni toptan değiştirmemiz lazım. İddialara ilişkin hukuk alanında mücadele edeceğiz. Yargının ivedilikle harekete geçmesi lazım. Ülkenin bekasına yönelik bir şey olduğunda Cumhuriyet savcıları res’en dava açar. Ama bugüne kadar herhangi bir savcının dava açıp açmadığını bilmiyorum. Arkadaşlarımız da iddiaların takipçisi olacaktır.”

Tekin, yaptığı açıklamalar ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.(İzmir/MA)