CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısında dile getirdiği 'FETÖ'nün siyasi ağı Erdoğan'dır' sözlerine bugün düzenlediği grup toplantısıyla yanıt veren Erdoğan'ın, FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir' suçlamasına CHP'den ilk değerlendirme geldi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın suçlamalarına düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

'Karşımızdakilerin telaşı suçluların telaşıdır' diyen Özel, Erdoğan'ın ifadelerini, "Karşımızdakilerin telaşı suçluların telaşıdır. Suçlularının telaşıyla yapılmış grup toplantısını gördük" sözleriyle değerlendirdi. Erdoğan'ın Eren Erdem ve Enis Berberoğlu'na yönelik yaptığı 'casusluk' suçlamasına da değinen Özel, ifadeleri 'Haysiyet cellatlığı' olarak nitelendirdi:

"Bugün televizyonlarda arkadaşlarımızı FETÖ'cü diye lanse ediyorlar. Erdoğan Tolstoy'a takmış. Şunu da bilsin o zaman. Çamur atmadan önce iyi düşünün çünkü önce sizin elinize bulaşacak. Karşımızdakilerin telaşı suçluların telaşıdır. Suçluları telaşıyla yapılmış grup toplantısını gördük. Bugün Enis Berberoğlu ve Eren Erdem'i hedef gösterdi. Sayın Berberoğlu'nu casuslukla suçladı. Berberoğlu o iddialardan yargılandı ve beraat etti. Sizin kontrolünüzdeki o giyotin mahkemesi dahil dönüp dolaşıp casus diyemedi. Enis Berberoğlu'na casus demek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir. Eren Erdem'in hakkındaki suçlamalardan aklanma hakkını kürsüden talimat vererek elinden almaktadır." 

'YALANIN KUYRUKLUSUNA BAK'

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in AKP Genel Başkanı Erdoğan'a verdiği yanıtlarıdan öne çıkan başlıkları şöyle:

MİT'in yaptığı ve Genelkurmay Başkanlarının yaptığı yorumlar. Bu adamların temizlenmesi lazım. Erdoğan diyor ki 'imzam var'. İmzan var ama hiçbir işlem yapılmamış. Sezgin Tanrıkulu 'ne işlem yaptınız' diye soruyor. O dönem verilen yanıtta 'Milli Güvenlik Kurulu kararı için adım atılmamıştır' deniyor. O gün gereken yapılsaydı 12 yıl sonra kimse darbe teşebbüsü yapmazdı. Yalanın kuyruklusuna bak. Nasırıma bastılar suçlu ilan ettim olur mu? O  tarihte birden aydınlama olmuş Erdoğan'da CHP'nin yıllardır dediğine ikna olmuş. Hakan Fidan 'örgüt olma cemaat ol' diye uyarmış 20014 yılında. Bir cemaatin bir örgüte dönüştüğünü adam bilmiş, söylememiş mi? Öyle olsa o gövende işi ne?

Yapılan Erdoğan'a hukuki şekilde konfor sağlamaktır. Bir de İlker Başbuğ'a sorular soruyor. Ben onun adına yanıt veriyorum.  Senin dönenimde kaç ihraç oldu. Kahraman Hulusi Akar döneminde sıfır, Nejdet Özel'e bakıyorsun ihraç sıfır, İlker Başbuğ ise 32."

'MERAK ETME BAHÇELİ, BU DARBE BAŞARILI OLSAYDI YİNE BİZİ HEDEF ALIRDI'

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında dile getirdiği, "Bugüne kadar 'FETÖ'nün siyasi ayağını gündeme getiren biz olduk, bazıları bizim düşüncelerimizi maksatla biçimde çarpıttı. 15 Temmuz başarılı olsaydı, cumhurbaşkanı, başbakan kimler olacaktı, mesela Kılıçdaroğlu böyle bir durumda görev alacak mıydı' ifadelerini de eleştiren Özel, Bahçeli'nin darbe gecesi  dile getirdiği, 'Hiçbir ülkücü sokağa çıkmayacak' ifadelerinin hala MHP'nin internet sitesinde durduğunu hatırlattı: 

BAHÇELİ'YE, DARBE GİRİŞİMİ GECESİ SÖYLEDİĞİ 'HİÇBİR ÜLKÜCÜ SOKAĞA ÇIKMAYACAK' AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

"Bahçeli'ye açıklayabilme imkanı olmayan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Listelere oradan baksınlar. O darbe dinci bir darbe. Kılıçdaroğlu'na idam düşmeseydi yine Hamzakoy düşerdi. Sayın genel başkanımız zindanı boylardı. Bu darbe Atatürkçüleri, aydınlanmacıları, bilimi savunanları hedef alırdı. İran'dan beter olurduk. Merak etme sayın Bahçeli, en beter biz olurduk. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi. Sayın Bahçeli'ye hatırlatılması gereken mesele, darbe gecesi 1:38'de basın kuruluşlarına geçtiği metin. 'Hiçbir ülkücü sokağa çıkmayacak' ifadeleri de hala MHP'nin internet sitesinde durmaktadır. Bugün tankın önüne yatanları anarken ve överken Bahçeli'nin sokağa çağrının yanlış olduğunu söyleyen basın açıklamasını hatırlamakta fayda var.