CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kuğulu Park’ta “savunma nöbeti” başlatan baro başkanlarının etrafındaki polis ablukasına karşı “Bu kadar büyük utanmazlık, bu kadar kamu gücünü orantısız kullanma Türkiye tarihinde yok. Hadsiz Süleyman, haddini tekrar aşmıştır. Milletvekilleri ve baro başkanları ile çevik kuvvetler arasında iki santim var. Burun burunalar. Süleyman’ın aldığı karar yüzünden iki santim mesafeye indi sosyal mesafe. Sayın Koca, bulaş riskini artırma dediğimiz şeyin ta kendisi Süleyman Soylu’dur” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Avukatlık Kanunu ve baroların yapısını değiştirmeyi öngören teklife karşı Özel, “CHP olarak, komisyonda sabahın ilk ışıklarına kadar 101 arkadaşımızla ifade ettik. 100 kez anlattık olmadı 101'i de söyleyip bıraktık. Şimdi de Genel Kurul’da, CHP vekilleri, içerikli yasa teklifinin nasıl kötülük çabası olduğunu ortaya koyuyorlar. Karşımızda yoklama olduğunda Çin ordusu gibi gelen, yoklama olmadığında çil yavrusu gibi dağılan bir iktidar grubu var. Gözümüzün içine bakamıyorlar” dedi.

'BULAŞ RİSKİ DEDİĞİNİZ ŞEYİN TA KENDİSİ SÜLEYMAN SOYLU'DUR'

Özel, Kuğulu Park’ta “savunma nöbeti” başlatan baro başkanlarının etrafındaki polis ablukasına karşı şöyle tepki gösterdi:

“Bugün sabah tekrar ziyaret ettim. Dört milletvekilimiz; darbe uğramamak, mesleki ve kişisel onurları yerlerde süründürülmesin diye katkı sağlıyorlar. Gördüğüm tablo utanç tablosudur. Süleyman Soylu, yapılmayanı yaptı. Baro başkanları kimseden izin almadılar, gidip oturabilirler, bu hakkı kullandılar. Sayısız polis aracını dip dibe park ettirerek, boş kalan yerlere bariyer çekerek, parkı sadece baro başkanı ve milletvekillerinin girebildiği, ziyaret etmek isteyen meslektaşlarına ulaştırılmadığı, avukatlara gaz sıkıldığı bir süreci yaşattırıyor. Bu kadar büyük utanmazlık, bu kadar kamu gücünü orantısız kullanma Türkiye tarihinde yok. Hadsiz Süleyman, haddini tekrar aşmıştır. Verilen yetkiyi aşmıştır. ‘Ben saray rejiminin atadığı bakan olarak, baro başkanlarının söyleyeceği söze cevaplayacak sözümüz olmadığı için bunu ben yaptım’ diyecek mertlikte olmadığı için bahanesi COVİD. Aldığı kararların arkasında duramayan Süleyman’a söylüyorum. Görüntüleri dün gördük. Milletvekilleri ve baro başkanları ile çevik kuvvetler arasında iki santim var. Burun burunalar. O milletvekili bütün milletvekilleriyle temas ediyor. Onlar danışmanıyla, aileleriyle… Süleyman’ın aldığı karar yüzünden iki santim mesafeye indi sosyal mesafe. Orayı daraltan hadsiz Süleyman’ın hadsiz kararlarıdır. Sayın Koca, bulaş riskini artırma dediğimiz şeyin ta kendisi Süleyman Soylu’dur. Bir gecede aldığı kararla 3 bin 280 ek vaka yaptırdı, düşmekte olan şeyi ara pik yaptırdı, buradaki teması tamamından Süleyman Soylu sorumludur ve ona talimat veren sarayın başındaki zat sorumludur.”

'BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYACAĞIZ'

Sakarya Hendek'te geçen hafta patlama yaşanan fabrikadaki ürünleri imhaya götüren kamyonun patlamasına ilişkin Özel, “Tüm aldığımız uzman görüşleri şunu söylüyor, ‘bu mühimmatın taşınma kararı cinayet vasfındadır, yerinde soğutma yapılması, yerinde imha yapılması gerekirdi. İlla taşıma yapacaksanız, uzaktan kontrol edilen bir araçla yapılması lazımdı.’ O araçta 9 personel ne arıyordu. ‘Hayati tehlikesi yok.’ Hayati tehlikesi yok ama kolu da yok işçinin! Uzmanlık dışı görevlendirme ile üç askerimizin canına katlettiler. Bunun peşini bırakmayız. Milletimiz enkaz altından emekçilerin kurtulmasını beklerken fabrika sahibinin itibarını kurtarmaya çalışanları hatırlatalım. Başta Cumhurbaşkanı. ‘Fabrika sahibini aradım’ diyor. Taziye olacaksa aileye yapacaksın, patrona yapınca bir nolu şüpheliyi koruma ve kollamadır” dedi.

'İŞSİZLERİ YILDIRMIŞLAR'

Özel, TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamları hakkında ise “Metin Feyzioğlu’nu çağıralım, alkışlamaktan avuçları patlasın. Sistemle işsizleri yıldırmışlar, bu rakamla övünüyorlar. İş aramaktan yılan ve iş aramayıp çalışmaya hazır durumda olanları kattığımızda gerçek işsizlik 24.6 milyon. Çevrenizde 10 kişiden biri işsizse TÜİK, 10 kişiden üçü işsizse biz doğru söylüyoruz” dedi.

'FEYZİOĞLU'NUN TUTUMU TARİHSEL BİR SAVRULUŞTUR'

Özel, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun baro başkanlarının TBMM’ye gelmesini istemesi ve Genel Kurul’u izlemesine karşı, “Adaleti öldürdüler, Metin Bey, defin törenine davet ediyor. Metin Bey, adaleti öldürdüler. Koskoca Barolar Birliği Başkanı. Güya kanunu izlemeye gelecek. Geldi iki de oturdu. AKP grup önerisi, CHP grup önerisi, neleri dinledi neleri? İşçilerinin sorunlarını, demiryolu kazalarını, Z kuşağı sorunlarını… Haberi yok ki. Önce gündem dışı konuşmalar, sonra milletvekillerinin bir dakikalık konuşmaları, grup başkanvekillerinin değerlendirmeleri, partilerin grup önerileri, çok önceden verilmiş araştırma komisyonu varsa seçim maddesi bitecek. Kanun görüşmelerine sonra geçilecek. Kanunu izlemeye gelmiş, geldi orada oturdu. Kuğulu Park’ta durması, saraya karşı direnmesi gereken, uzattı ayaklarını, bunları izledi gitti. Bunları da bir kenara not ettik. İçinde bulunduğu tutum tarihsel bir savruluştur” diye konuştu.(Anka Haber Ajansı)