CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Arkadaşlara söyledim her biri tek tek açıklayacak o yolsuzluk belgelerini. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız sen hiç meraklanma" dediği demiryolu projesi ihalesiyle ilgili belgeyi paylaştı. Belgede "Cumhurbaşkanı oluru ile" ifadesinin yer aldığı görüldü.

Belge, CHP tarafından “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hızlı tren projesi ile ilgili AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğuna ilişkin dayanak aldığı ve Grup toplantısında da gösterdiği raporun sayfası” notuyla basın mensuplarına geçildi.

"CUMHURBAŞKANI OLURU İLE..."

“Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi” hakkındaki belgede "Projenin altyapı yatırımları genel müdürlüğünce dış finansman sağlanarak yürütülmesi planlanmıştır. Bu kapsam 17.03.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Oluru ile yatırım programında gerekli revizyon işlemleri tamamlanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi sonrasında Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce ihale edilecektir." ifadeleri yer alıyor.

CHP tarafından yayımlanan belge

Belge: CHP

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA NE DEDİ?

26 Ocak 2022'de sosyal medyada yaptığı videolu paylaşımla konuyu gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılan CHP grup toplantısında yolsuzluk belgeleri ile ilgili yeniden konuşmuş ve "3 Nisan 2018'de bir ihale yapılır. Firmanın özelliği, gerçek bir ihale olması, yarışmaya girmesi ve kazanması. İç finansmanı kendisi karşılayacak. Beşli çete kazanmaz. İhale iptal edilir. Yeniden ihaleye çıkılır. Bu ihale kamuya açık değildir. 21 B'ye göre, olağanüstü hallerde yapılan bir olay. Ortada deprem, savaş, yangın yok. Adrese teslim ihaleyi vermek. Beşli çeteden birisine ikram edilir. Arada 6 milyar fark var. Zaman geçmiş biliyorum. Önemli bir ayrıntı var. Beşli çete adına yurtdışından para isterler. Kredi anlaşmasının kefili, sorumlusu hazinedir. Kamu borç yönetimi raporu var. İhalenin adı, borç miktarı var. Bugünkü fiyatlarla 18 milyar civarında” demişti.