CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisi hakkında tehdit olmadığı için koruma kararını kaldırdıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Yalancı! Madem tehdit yoktu (kendisinden daha büyük tehdit yok bu arada) öncesinde ne diye yakın ardından özel koruma statüsüne alınmışım” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Habertürk TV’de bu gece canlı yayınlanan bir programda gazetecilerin Çete yönetecisi Sedat Peker'e neden koruma verildiği yolundaki sorularını yanıtlarken konuyu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na getirdi. Kaftancıoğlu'nun korunmasını kaldırdığı için çok tepki aldığını belirten Soylu, "Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarını aldım. Ortada tehdit yoktu. ‘Kaldırın’ dedim kaldırdılar. Ben korumayı kaldırdım 15 gün sonra DHKP-C tehdit etti. DHKP-C niye Canan Kaftancıoğlu'nu tehdit etsin. Bir sektör oluşmuş Sedat Peker'de de istenildiğinde başka yerde de oluşan bir sektör" dedi.

Bu sözlere Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından anında yanıt verdi. Kaftancıoğlu, Soylu'ya "Yalancı! Madem tehdit yoktu (kendisinden daha büyük tehdit yok bu arada) öncesinde ne diye yakın ardından özel koruma statüsüne alınmışım? Sonrasında ise cevap hakkımı kullandırırlarsa yayında söyleyeceğim" dedi.