CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ARTI TV'de katıldığı programda, AKP’nin yönetimlerindeki belediyelere operasyon hazırlığı yaptığını söyledi. Tezcan, valilikler aracılığı ile güvenlik soruşturması kapsamında işten çıkarılacakların listesinin CHP'li belediyelere gönderildiğini kaydetti. Tezcan, "belediyelere, haksız ve hukuka aykırı yeni bir kumpas hazırlığı gibi görmek mümkün. Kişiler bireysel olarak hukuk yoluna başvurmalı, siyaset kurumu olarak da bizler bununla mücadele edeceğiz" diye konuştu.

GÜVENLİK SORUŞTURMASINI KULLANIYOR

Tezcan, iktidarın güvenlik soruşturmasını kendisi gibi düşünmeyenlere karşı araç olarak kullandığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Babası eskiden sendika başkanlığı yapanın engelli çocuğunu işten çıkardı. Bir başkasının babası EYT eylemine katılmış, bir tanesinin yakını Gezi döneminde Tweet atmış. Gerçeğe aykırı bir güvenlik soruşturması icat ettiler. İşçilerin güvenlik soruşturmalarını yapıp, güvenlik soruşturmalarının bozuk çıkanlarını işe almayacaksınız diye talimatta bulundular."

GAZETECİ TAKAN YAZMIŞTI

Gazeteci Ahmet Takan Korkusuz'da yayınlanan köşe yazısında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a yakın kaynaklardan ulaştığı kulis bilgileri paylaştı. Takan’ın iddiasına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olmak üzere CHP'li belediyelere yönelik önemli operasyonların yapılacağını, görevden almalar ve tutuklamalar planlandı.