Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 16 Şubat'ta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğrayan partisinin Yüreğir İlçe Örgütü binasını ziyaret etti. Buldan’ın gelişi ile birlikte toplanan çok sayıda kişi parti binası önünde toplanarak, "Baskılar bizi yıldıramaz", "İnadına HDP inadına özgürlük" ve "Korkmuyoruz,  duymuyorum, itaat etmiyoruz" sloganları attı. Saldırıya uğrayan parti binası önünde açıklama yapan Buldan, saldırıyı nefretle kınadığını ve saldırıların kimler tarafından organize edildiğinin kendileri tarafından bilindiğini söyledi.

‘SALDIRILARIN ARKASINDA ÖRGÜTLÜ GÜÇ VAR’

Buldan, saldırılar ile birlikte HDP ve HDP çalışanlarının sindirilmesinin amaçlandığını belirterek, “Bu yapılan saldırıların arkasındaki güçleri çok iyi tanıyoruz. Bu yapılan saldırılarda HDP’yi, bizleri, parti çalışanlarımızı, yöneticilerimizi, halkımızı sindireceklerini zannediyorlarsa, çok büyük yanılıyorlar. İşte görsünler; yapılan her saldırının karşısında bu kadar güçlü, bu kadar kararlı ve bu kadar büyük bir sahiplenme var. Evet, biz bu saldırıların kimler tarafından organize edildiğini biliyoruz. Yapılan saldırıların organizeli, bilinçli ve tek başına olmadığını çok iyi biliyoruz.  Saldırının arkasında, her yapılan müdahalenin arkasında örgütlü bir güç olduğunu da biliyoruz” diye konuştu.  

‘SALDIRILAR ÖZELLİKLE SORUŞTURULMUYOR’

Buldan, HDP binalarına ve HDP’lilere dönük saldırıların tek kişi ya da üç kişinin bir araya gelerek yaptığı saldırılar olmadığını tekrarladı. Özellikle daha önceki saldırılarda olduğu gibi saldırıların soruşturulmamasın ve saldırıyı yapanların yakalanmamasının bir başka saldırıyı tetiklediğine dikkat çeken Buldan, “Bunu İzmir’de Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesi ile sonuçlanan saldırıdan tanıyoruz. Sadece İzmir’de değil, hemen arkasında İstanbul HDP Bahçelievler İlçe Örgütümüze yapılan saldırıyı da biliyoruz. Ama bütün bu saldırıları gerçekleştirenlerin Roboski Katliamı’nın, Suruç  Katliamı’nın Ankara Gar Katliam’ının Çorum katliamlarının, Sivas  katliamlarının, Zilan katliamlarının ve bunu organize edenlerin zihniyeti olduğunu da çok iyi biliyoruz” dedi.

‘HİÇ KİMSE BU PARTİYİ SAHİPSİZ ZANNETMESİN’

“Hiç kimse bu partiyi, HDP’yi sahipsiz zannetmesin” diyerek konuşmasına devam eden Buldan, “Arkamızda güçlü bir irade var.  Türkiye halkları var. Kimse saldırılara karşı boyun eğebileceğimizi zannetmesin. Kürt halk başta olmak üzere Türkiye halkları yıllardır bu tür saldırılarla karşı karşıya kaldı. Ama hiçbir zaman boyun eğmedi, biat etmedi ve taviz vermedi. Aksine bizler bu saldırılar karşısında daha da büyüdük ve daha da kenetlendik” dedi.

‘KAYBEDEN BİZ DEĞİL TÜRKİYE OLUYOR’

Buldan, kendilerine ve partilerine dönük saldırıların faturasının Türkiye’ye ödetildiğini ifade ederek, “Kaybeden biz olmuyoruz. Kaybeden Türkiye oluyor. O yüzden bu saldırıyı gerçekleştirenlere, onlara emir verenlere, onlara talimat verenlere söylüyoruz;  bütün bu saldırıların zararını Türkiye çekiyor. Biz HDP olarak Türkiye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’nin özgürleşmesi, Türkiye’ye barışın gelmesi için büyük bir çaba ve mücadele veriyoruz. Saldırılarınız asla bunların önüne geçmeyecek, geçemeyecek. Bunu böyle bilin. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var. Bu ülkenin demokrasiye, barışa ihtiyacı var. Hakikatlerin ortaya çıkmasına ihtiyaç var. Bizim mücadelemiz;  bunları açığa çıkartmaktır. Demokrasiyi, özgürlüğü adaleti, barışı, hakikati bu ülkenin topraklarına yaymaktır, bunu hayata geçirmektir. Bunu yapmakta kararlıyız bunu da herkes böyle bilsin” diye belirtti.

‘SAHİPLENMENİZ OLASI SALDIRILARIN ÖNÜNE GEÇİYOR’

Buldan son olarak şu ifadeleri kullandı: “Sevgili arkadaşlar, şimdi Mersin’den buraya geliyoruz. Orada çok coşkulu, çok görkemli bir kongre gerçekleştirdik. Ama buradayken, Yüreğir İlçemize sizlere bir geçmiş olsun demeden gitmek istemedik. Onun için buradayız. Bir kez daha hepinize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu kararlı duruşunuzdan dolayı, bu sahiplenmenizden dolayı hepinize özellikle tek tek teşekkür ediyorum. Partimize sahip çıktığınız için hepinizi yürekten selamlıyorum.  Sizlerin bu sahiplenmesi, bundan sonraki olası saldırıların da önüne geçecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Böyle görkemli sahiplenmeler başka partilere nasip olmaz. Biz öyle bir partiyiz ki, yıllardır ödenen her türlü bedele, verilen mücadeleye sahip çıkıyoruz. İşte bunun için,  Adana halkımıza teşekkür ediyoruz ve saygılar sunuyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız.”