Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdoğan tarafından, HDP’li Garo Paylan’ın Ermeni Soykırımı’na ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Beştaş, Paylan’a yönelik ırkçı ve ötekileştirici nefret söylemini kınadıklarını belirterek, “Yaşam hakkına doğrudan saldıran bu ırkçı anlayış kesinlikle kaybedecektir. Kimmiş? Ümit Özdağ isimli bir şahıs şunu söylemiş: ‘Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın.’ Yani bunu neresinden tutalım? Vekilimizi doğrudan tehdit eden, hedef gösteren Ümit Özdağ. Şimdi, en ufak bir olumsuzluk karşısında bizim vekilimizin tırnağına zarar gelmesi hâlinde ilk başta onu ve bu söylemi ifade edenleri tanıyacağız ve onlar yargı önünde hesap verecek. Şimdi, açıkçası, koca bir parlamentoda bir Ermeni vekil kabul edilemiyor ya” dedi.

‘GARO PAYLAN YALNIZ DEĞİL’

Beştaş devamla, şunları söyledi: “Garo Paylan tabii ki yalnız değil, biz Garo Paylan’la birlikteyiz. Ve şu ana kadar yargı, açıkça ölüm ve tehdit içeren bu paylaşımla ilgili hiçbir şey yapmadı. Bir parlamentoda bir parlamenter başka bir parlamenteri açıkça ölümle ve öldürmekle tehdit ediyor ve AKP yargısı da kendisi de hâlâ sessiz, her konuda konuşuyorlar ama bu konuda hâlâ konuşmadılar. Bunu da belirtmiş olayım.”