Büyük Birlik Partisi (BBP) 11. Olağan Kurultayı, Ankara Taha Akgül Spor Salonu'nda yapılıyor. Kurultayın açılış konuşmasını yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hırslarını akıllarının önüne koyup, evimiz bildiğimiz, emanetçisi olduğumuz partimizi taşlayanlara değer vermemizi de kimse beklemesin" dedi.

Destici, "Biz, siyasetin kirli pazarlıklarının içinde hiç olmadık. Milletin sırtına basarak yükselenlerden hiç olmadık. Hiçbir vesayet odağının, hiçbir sermaye grubunun, hiçbir lobinin, hiçbir uluslararası projenin partisi olmadık, olmayacağız" diye konuştu. Parti içinden yöneltilen eleştirilere de cevap veren Destici, "Konumumuz gereği, cevap verecek olsak, insan içine çıkamayacak olanların, bizlere yaptığı iftira ve suçlamalara sessiz kaldık. Bir noktadan sonra partinin kurumsal kimliğini koruma adına birkaç cümle de olsa söylemek zorunda kaldık. İstisnasız her kararımızı istişare ile aldık. Büyük Birlik Partisinde, 'Yönetim farklı düşünüyor ama Genel Başkan böyle istedi' denilebilecek tek bir karar yoktur. Hırslarını akıllarının önüne koyup, evimiz bildiğimiz, emanetçisi olduğumuz partimizi taşlayanlara değer vermemizi de kimse beklemesin" ifadelerini kullandı.

İDAM ÇAĞRISI

Destici, önümüzdeki seçimde Meclis’te grup kuracaklarını belirtti. İdam cezasının getirilmesi çağırısı da yapan Destici, “Hep birlikte elimizi taşın altına koyalım ve milletin önüne götürelim” dedi.

KURULTAYDA GERGİNLİK

Pandemi nedeniyle izleyici alınmayan kurultayda, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser'in selamlama konuşması sırasında tartışma çıktı. Kurultayda, Destici'nin karşısında aday olmak için ulaşılması gereken 200 delege imzasını toplamaya çalışan eski Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, kurultay divanı teşekkülünün gizli oylamayla yapılmasını istedi. Bunun üzerine Yanar'ı destekleyen MKYK Üyesi Selahattin Şenliler ile bazı partililer arasında tartışma yaşandı. Delegelerin birbirinin üzerine yürümesi kurultayda gerginliğe neden oldu.(Ankara/MA)