Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası başlattığı protesto eylemleri 51’inci gününde devam ediyor. Ülkenin dört bir yanından sahiplenen eylem, iktidar yetkilileri tarafından bir kez daha terörize edilerek hedef alındı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birebir öğrencileri “siz terörist misiniz” diye hedef alırken, iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise öğrencilere “terörist” öğrencilere “evlatlarımız” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulundu.

‘REKTÖR KAYYUMUN TUZU BİBERİ’

Öğrencilerin başlatmış olduğu eylemin meşru bir eylem olduğunu, eylemin Türkiye’deki bütün üniversitelerin kaderini belirleyecek haklı bir direniş olduğunu söyleyen CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, KHK ile rektör atamalarının yapılmasının 12 Eylül askeri darbesinin bile gerisinde bir uygulama olduğunu belirtti.  Kaya, “Seçim yapıyorsun, belediye başkanlığını kazanıyorsun kayyum atıyorlar. Muhtar seçiyorsun oraya da kayyum atıyorlar. Beğenmedikleri her yere kayyum atıyorlar. Rektör ataması bunun tozu biberi oldu. Bu şekilde atama bilim dünyasına yakışır bir şey değil” dedi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Şu an AKP’nin en yüksek oy aldığı Afyonkarahisar’da olduğunu kaydeden Kaya, “Çifti, üretici, esnaf, işçi isyanda. Tüm bunları görünür kılmamak için öğrencilerin haklı eylemlerinde şiddete başvuruyorlar. Öğrencilere uygulanan şiddet kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum. Afyonkarahisar’da Boğaziçi öğrencisi bir genç, ‘Haklı bir eylemimiz var. Bizlere sahip çıkın’ diyor. ‘Bize sahip çıkın’ diyen bu çığlığı duyuyoruz ve sonuna kadar yanlarında olacağız” diye belirtti.

‘BAHÇELİ’YE KİM İTİBAR EDER?’

“Rektör kendisine bir yardımcı dahil bulamıyor. İstifa etmek istiyor ama korkudan istifada edemiyor” diyen Kaya, Erdoğan’a derhal bu uygulamayı geri çek çağrısında bulundu.

Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu hakkındaki açıklamalarına ilişkin ise Kaya, “Bahçeli’nin iki yıl önce Erdoğan’a söylediklerini bir dirhemini insan kabul etmez. O gün söylediklerini bugün unutan Bahçeli’nin söylediklerinin hiçbir önemi yoktur. Gözaltına alınan gençleri doğrudan terör ile yaftalamak bir siyasi partinin genel başkanına yakışmayan bir şeydir. Gençlerimizi her zaman savunacağız. Bahçeli’ye Erdoğan’a ittifaklarından önce söylediklerini hatırlamakta fayda buluyorum. Bahçe’linin söylemleri ile siyaset yapacak değiliz” diye yanıt verdi.