MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde AKP ile kurdukları ittifakta çatlaklar olduğu yönündeki iddialar bulunan Bahçeli, “Cumhur İttifakı dünden daha güçlü bir şekilde ayaktadır. Cumhur İttifakı sipariş üzerine kurulmadı” dedi. 

15 Temmuz darbe girişimi üzerinde duran Bahçeli, “15 Temmuz'un sis bulutu henüz dağılmamıştır, kripto damar henüz kurumamıştır. Demokrasi, hukuk, insan hakları ve özgürlük konularında mangalda kül bırakmayan ülkeler, teröristlere kol kanat germektedir, katilleri besleyip doyurmaktadır. Pensilvanya'daki terör inleri dağıtılmadan, terörist başı Gülen ve çetesi hesap vermedikten sonra Türk milleti rahat nefes almayacaktır” diye konuştu

HDP ÜZERİNDEN MUHALEFETE YÜKLENDİ

Konuşmasında muhalefete yüklenen Bahçeli, CHP’yi ve İYİ Parti’yi hedef aldı. Muhalefet partilerinin 20 Temmuz 2015’te ilan edilen Olağanüstü Hal’i (OHAL) darbe olarak yorumlamasına tepki gösteren Bahçeli, “15 Temmuz gecesi vatanı işgal etmek isteyenler neyse, bu düşmanlığa ‘tiyatro’ diyenler de aynısıdır. CHP ile İP, HDP'nin yörüngesine sabitlenmenin yanı sıra PKK'nın çizgisine taşınmışlar, FETÖ ile tek yumurta ikizi haline gelmişlerdir. Bizim gerçek mağdurlara diyecek bir sözümüz yoktur. Diyorlar ki mağdurların işe iade talepleri buzdolabında bekletiliyor. CHP, emperyalizmin dolmuşuna binmiş, melanet yolculuğuna çoktan çıkmıştır. CHP yönetimi, milli mücadele yıllarında görev almış olsaydı, 7 düvele mazlum muamelesi yapardı. Kılıçdaroğlu yalan ve iftira kampanyasına yenisini eklemektedir. Biz onu dinlerken utanıyoruz” sözlerini sarf etti.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bahçeli bürokratik kadroları bu vesileyle devlete yerleştiriyor” şeklindeki ifadelerine ise sert sözlerle karşılık verdi. Bahçeli, “Bizi devlete sızan karanlık örgütlerle bir tutmak, aynı görmek, fişlemeye çalışmak en adi cinayettir, en alçak hıyanettir. 12 Eylül sonrası dava arkadaşlarımızın çile ve işkenceye maruz kalmaları, idam etmeleri karşısında devlete sitem etmedik. Fikriyatımızın ve inancımızın gereğini yaptık. Ey Kılıçdaroğlu, iddialarınla ilgili bir tespitin varsa, açıklamıyorsan, namerdin ağababasısın. Bizimle gönül bağı olan bir kardeşimizin, hakkı olmayan bir göreve yükseltilmesiyle ilgili en küçük bilgi ve belgen var da deşifre etmiyorsan müfteriğin en önde gidenisin” ifadelerini kullandı.

MHP’nin devlet içerisinde kadrolaştığı yönüne değerlendirmelerde bulunan yazar ve yorumcuları da eleştiren Bahçeli, “Bizim kadrolaştığımızı, koltuk sevdasına kapıldığımızı iddia eden yazar ve yorumcular, bildiklerinizi kamuoyu ile paylaşmazsanız alçaksınız, ahlaksızsınız” dedi. 

DEMOKRASİ KONFERANSINI HEDEF ALDI

İstanbul’da gerçekleştirilen Demokrasi Konferansı’nı, “Türk düşmanlığı” yapıldığı sözleriyle hedef alan Bahçeli, şunları söyledi: “29 Haziran 2021'de yaptığımız grup toplantısında ABD'de kurulan Türk demokrasi projesinden bahsetmiştim. Türk düşmanlarının, Türk demokrasi projesi şemsiyesi altında buluştuğunu ifade etmiştim. Aynı günde Kılıçdaroğlu dostlarıyla demokrasi getireceğini açıklamıştı. Şu ibretlik benzerliğe bakın ki, yine o tarihlerde aralarında Zülfü Livaneli'nin de yer aldığı 220 bileşenden müteşekkil sözde demokratik kurum ve kişiler tarafından çağrısı yapılan Büyük Demokrasi Konferansı yapılmış, bildiri yayımlanmıştır. ABD'de ortaya çıkan Türk demokrasi projesinin senaristleri ne demişse, neyi önermişse Türkiye'de toplanan lekeli büyük demokrasi konferansında aynılarını söylemiştir. Her tarafından içi boşaltılmış, boyası dökülmüş bir demokrasi kuşatması altındayız.”

DAVUTOĞLU'NA YANITI

Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da "Serok Erdoğan" sloganıyla karşılanmasına ilişkin olarak söylediği sözlere de yanıt verdi. Davutoğlu, “Bahçeli bakalım ne diyecek? Bana, ‘Serok’ dendiğinde, Kürt kardeşlerim yıllardır bana ‘Serok Ahmet’ dendiğinde ben teröristlerle iş birliği ediyorum. Cumhurbaşkanın Erdoğan’a ‘Serok’ dendiğinde barış sembolü mü oluyor?” diye sormuştu.

Başbakan olduğu dönemde Diyarbakır'da "Serok Ahmet" sloganıyla karşılanan Davutoğlu'nu eleştiren Bahçeli, “Serok Ahmet fitneyi bıraksın, buradan ona ekmek çıkmayacaktır. Onun Serokluğu bölücülüğün umududur. Edepsizce bizi Kürt ve Kürtçe düşmanı göstererek, Serok Ahmet gafletinin pençesindedir. Serok Ahmet zillet çamurunun içindedir” diye konuştu.