MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Van’da yaptığı konuşmalar nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Bahçeli, “bölücülüğün tarafına geçti” dediği Kılıçdaroğlu için, “Ben Demirtaş, Kavala olmadan yaşayamam diyorsan, sen de kendine orada boş bir ranza bulursun” dedi.

Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Ülkemize hizmetlerde bulunan iş adamlarımıza ‘beşli çete’ diyen Kılıçdaroğlu, hain arıyorsa teröristlere bakmalı ve haddini bilmelidir” diyen Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun Van’da yapmış olduğu vahim konuşma göstermiştir ki, Kılıçdaroğlu bölücülüğün tarafına geçmiştir. Demirtaş’ın, Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bana oy verin demiş. Dedik, dedik anlamıyor. Sanırsın yüzü kösele derisi. Kaç kez söyledik, Demirtaş teröristtir, Kavala muhbirdir. Darbe mi yapacaksın? PKK ile beraber devleti mi ele geçireceksin? Amacın ne? Biz emperyalizmin kurşun askeri Kılıçdaroğlu’na mı inanalım? Terörist savunanın terörist olduğunu bilmiyor musun? Siyasi endişeler seni ne hale getirdi” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şunları söyledi:

“Ben Demirtaş, Kavala olmadan yaşayamam diyorsan, sen de kendine orada boş bir ranza bulursun. CHP tarihi itibarını kaybetmiştir. Bu tablo zillet değil midir sorarım size? Gelmiş biz mücadele vermiş bir partiyiz diyor, o parti bu parti değildir. Atatürk’ün CHP’si ile şimdi ki CHP aynı değildir. Zorlama boşuna, senden Cumhurbaşkanı falan olmaz.”

ALTILI MASAYI HEDEF ALDI

Altılı masayı da hedef alan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Altılı masa bir de reklam çekmiş, vatan sevgisi demiş. Bir de 10 maddelik ilkeler listesi açıklamış. Tutarsız, birbiriyle çelişen, ülkemizin gündemiyle alakası olmayan şeyler. Bu masa, bölücülerin ekmeğine yağ süren bir çarpıklıktır. Biz bunlara boşuna zillet demiyoruz. PKK’nın ele başlarının bunlara destek açıklamaları şaşırtmıyor artık. Bu zillet ittifakı tezkereye hayır dedi mi, dedi. Terörle mücadeleye kaşı çıktılar mı, çıktılar. Bilgilendirin deyip gerçek niyetlerini saklıyorlar. Türkiye zillete yenilmeyecektir.”