Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi vardı. CHP’yi hedef alan Bahçeli, “Milli ve manevi değerlerimize kim sataşıyorsa değil, bu dünyada Mahkeme-i Kübra'da bile davacıyız. Ağızların dikişleri patlamış bir grup başkanvekili kuran kursları için orta çağ zihniyeti demek suretiyle, ucuz, uydu, köhne, din dışı bir bühtan da bulunmuştur. Bunu Müslüman Türk milletine karşı söylemiştir. Bu ya ortaçağı bilmiyor ya da kurandan habersizdir. Ahmaklığın en ciddi delili aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç almayı beklemektir. Namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmazmış. Kuranda eli olmayanın okunmasına da tahammülü olmazmış. İnanıp inanmamak herkesin kendi bileceği iştir ancak dinimize laf söyletmeyiz. İmanımıza söz ettirmeyiz, kitabımıza 'orta çağ' zihniyeti diyen kemiksizlerin yanlarına bırakmayız. Bu saygısız, edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanının aziz milletimizden derhal özür, Allah'tan da af dilemesini bekliyoruz. Din bilmezler, diyanet tanımazlar. Cuma namazını kazaya bırakan bozuk zihniyet bu CHP zihniyetinin ta kendisidir. Allah ülkemizi de milletimizi de bunlardan korusun” diye belirtti.

HDP’Yİ HEDEF ALDI 

HDP’nin kapatılması tehditlerini sürdüren Bahçeli, “Teröristler için iki seçenek vardır, ya gelirler silahlarıyla birlikte bağımsız Türk yargısı önünde hesap verirler. Ya da bulundukları her mahalde açık hedef olmaktan kurtulamazlar. Türkiye terörü bitirmeye ve bölücülüğü besleyen kanalları kesmeye kararlıdır. Bu yüzden PKK’nın HDP’nin sureti kesinlikle kapatılmalıdır. HDP demokrasinin yüz karasıdır. HDP, Türkiye’ye çevrilmiş kanlı silahtır. HDP ile ittifak kuran, yörüngesine giren, gelecek düşleyen hangi parti varsa suç ortağıdır. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan sözde milletvekilleri dokunulmazlıkları kaldırılarak alayı mahkemeye çıkarılmalıdır. Güvenlik güçlerimizin mücadele onurunu siyasi rant uğruna hiçe sayanlar doğrudan doğruya ayağımızın altındadır” dedi.

KAYYIM TEHDİDİ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesine de yüklenen Bahçeli, isim vermeden kayyım çağrısı yaptı. Bahçeli, İBB’de işe alınanların 557'sinin örgütlerle ilişkisi olduğuna dair iddiaları gündeme getirerek, “İddianın üzerine gidilmesi, teftiş mekanizmasının çalıştırılması bir hukuk gerçeğidir. İçişleri Bakanımızı karalamaya yeltenenler utanmaz yüzsüzlükleri ile Türk milletinin kripto hasımlarıdır. Belediyeye terörist almanın neresi milli irade hükmüdür. Teftiş sürecinin İBB Başkanı ile ilgili mesele olmadığını iddia edenler siz nasıl bir kafaya sahipsiniz. Belediye başkanı kimlerin işe alınıp alınmayacağını sormayacak mıdır? Bunları sorduysa biliyorsa suçludur. İBB Başkanı her durumda sorumludur. Suç sabit görülürse İBB Başkanı 1 saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir. Teröristlerin işe girdiği bir rapor formatına bağlandıktan sonra İBB Başkanı'nın sadece mahkeme huzuruna çıkması yetmez, görevinden alınması şarttır. Sorumluluk İBB Meclisi'ne aittir" ifadelerini kullandı.