Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. “Askıda ekmek” kampanyasına yönelik eleştirilere hakaretle yanıt veren Bahçeli, şöyle dedi: “Manevi dayanışmayı hedefleyen paylaşmayı önceliği alan, askıda ekmek kampanyamıza yüzsüzce kulp takıp kara çalanlar utanmalarını kaybetmiş gafillerdir. Bizi eleştirenlerin evlerinde ekmekleri yoksa dosdoğru talep edip bizden ekmek istesinler, layık değilseler bile onlara da gönderecek cömertlik bizde vardır. Aç yatmasınlar sonra onun bunun eline düşüyorlar, esaret altına giriyorlar. Bunlar yağmurun hemen altından biten zehirli mantar gibiler. Bu küstahlar ekmeksizlikleriyle, vefasızlıklarıyla, döneklikleriyle Türkiye düşmanlarının içimizdeki Truva atı şeklinde hafızalarımıza kazınmışlardır. Kendine bile devası olmayan şahıs Ekonomiden Sorumlu Bakanlık görevini icra ediyordu. Askıda ekmek kavgası manevi bir görevi ifa hassasiyetidir. Biz askıda ekmek koyduk, ekmeksizler saklandıkları delikten çıktı.”

Türkiye ekonomisinin gücüne güç katacağını ileri süren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “gaz müjdesine” ilişkin “Karadeniz'de bulunan 320 milyar m3'lük doğalgaz rezervine ilave olarak 85 milyar m3'lük doğalgaz bulunması ekonomide iyimserliği kamçılamıştır. Bu gelişmeler karşısında moralleri bozulan ekmeksizler kendilerini ele vermişlerdir. ‘Askıda ekmek’ kampanyamıza kara çalanlar utanmalarını bilen gafillerdir. Bir ekonomist 'İstediğiniz kadar posta arabasını arka arkaya ekleyin bundan tren olmayacaktır' demiştir. Bırakın tren olmayı vagon olmaz bunlardan. Dün önüne konulan çanağı deviren kimliksizlerin zilletin askısında nasıl eridikleri görecekleri günler yakındır. Biz ekmeği askıya koyduk, helalden yana tercihimizi gösterdik. Büyük ve güçlü Türkiye'ye Cumhur İttifakı'yla ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

‘BİZDEN HABERSİZ KUŞ HAVALANMAZ’

Bahçeli, şöyle devam etti: “Bize göre bir soru bin soruya kapıdır. Akan zamanın neresinde duruyoruz? Karmaşıklaşan hadiselere nasıl bakıyoruz? Karşımızdaki tehdit ve fırsatları nasıl okuyoruz? Akıl ölçüleri dağılmış, ahlak seviyesi tükenmiş hiçbir siyasi ve ideolojik akıl bunlara yanıt veremeyecektir. Elimizde bir çıkış haritası yoktur. Geleceğimizin nasıl şekilleneceğini, tehdit ve fırsatların neler olacağını önceden tarihi şuuruyla öngörmek, hazırlık yapmak elimizdedir. Bölgesel ve uluslararası krizler gerçekleri görememenin, hazırlıksız yakalanmanın sonucunda ortaya çıkmıştır. Türkiye, Cumhur İttifakı'yla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle tarihin arkasında koşan, olup bitenleri günü birlik analiz eden bir ülke olmaktan tamamen uzaklaşmıştır. Mücadele eden, müdahale eden bir ülke olarak Türkiye bölgesel ve küresel olayların aktif, etkili bir takipçisidir. Bizden habersiz bir kuşun havalanması söz konusu değildir.”

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GERİLİMİ

Bahçeli, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerginliğe ilişkin ise, “MİNSK grubunun diğer eş başkanları Fransa gibi Ermenistan'a silah ve mühimmat tahsis etmektedir. Türk düşmanları dağlık Karabağ'da faaldir. Soros uşakları demokrasi iradesini yok saymalarının bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Bizim kararlılığımız karşısında yılan dillerini yutmaktan başka seçenekleri olamayacaktır. Dağlık Karabağ meselesi sıradan bir mesele değildir. Asıl sahibine geçmesinin zamanı gelip çatmıştır. Ermenistan hem korkak hem hain hem de savaş suçlusudur. Ermenistan Terter'de mezarlığı kana bulayacak kadar kana susamıştır. Dağlık Karabağ'da kimin kiminle yürüdüğü, zulüm ittifakı yaptığı bellidir. Haklı olan ve mağdur olan ülke Azerbaycan'dır. Dağlık Karabağ'da zafer Azerbaycan'ın olmalıdır. Ermenistan işgal ettiği topraklardan derhal çekilmelidir” dedi. 

KUZEY KIBRIS SEÇİMLERİ

Kuzey Kıbrıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Ersin Tatar’ı tebrik eden Bahçeli, “Ersin Tatar saygın bir başarı elde etmiştir. Bütün hissiyatımla tebrik ediyorum. Ömürlerini Kıbrıs Türklüğünün varlığına adayan merhum Fazıl Küçük'ün Rauf Denktaş'ı rahmetle yad ediyorum. Kamuoyu araştırma şirketlerinin güvenilirlikleri sıfırlanmıştır. Bizim beklentimiz şudur eğer Kıbrıs'taki seçimleri Türkiye'nin destekledikleri Ersin Tatar kazansın ben bu mesleği bırakacağım diyen hangi anketçi varsa sözünü tutmalıdır” ifadelerini kullandı. (Ankara/MA)