Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında konuştu. Elazığ depremi, Van'daki çığ felaketi ve Sabiha Gökçen'deki uçak kazasına değinen Bahçeli, “Felaketler 2020 yılında adeta otomatiğe bağlamış, ülkemizi tesiri altına almıştır. Devletin tüm imkanları seferber edilmiş, yardım eli zorda kalanlara anında uzatılmıştır” dedi.

Bahçeli, “Türk devleti ne 1999’da çöktü ne de 2020’de zaafa uğradı. Çöken millet değil çürük binalardır, utanmaz müteahhitlerdir. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat aynıdır. Dün ile bugün arasında ayrımcılık yapanlar da kalleştir” ifadelerini kullandı.

'RUSYA İLE İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ'

Konuşmasının devamında İdlib'deki gelişmelere değinen Bahçeli, AKP'ye "Şam'a girmeyi planlamalı ve zalimleri yerle yeksan etmelidir" çağrısında bulundu. Bahçeli, "Zalimler kana doymamış, şiddete ara vermemiş. Dün İdlib'de milli vicdanı heder eden yeni şehit haberleri gelmiştir. Askerlerimize cani Esad güçleri toplarıyla saldırmıştır. Artık buna tahammül edecek halimiz kalmamıştır. Misliyle karşılık verilse de yüreğimizdeki yangın katil Esad gidene kadar soğumayacaktır. Esad katildir, gayri meşrudur. Hem Suriye hem Türkiye'yi eş zamanlı idare etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkilerini gözden geçirmesi samimi dileğimizdir” diye konuştu.

YANSIN SURİYE YIKILSIN İDLİB

Bahçeli, "Suriye’de var olan krizi çözmek için siyasi ve diplomatik temaslar aldatmadır. Esad tahtından indirilmeden ne Suriye’ye ne Türkiye’ye huzur gelecektir. Başka bir seçenek görülmezse Türk milleti Şam’a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimler yerle yeksan etmeli. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad" ifadelerini kullandı.

'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI AÇIKLAMASI'

Gülen cemaatinin siyasi ayağının ortaya çıkartılmasına dair daha önceki çağrılarını yineleyen Bahçeli, "Bugüne kadar FETÖ’nün siyasi ayağını gündeme getiren biz olduk, bazıları bizim düşüncelerimizi maksatla biçimde çarpıttı. 15 Temmuz başarılı olsaydı, cumhurbaşkanı, başbakan kimler olacaktı; mesela Kılıçdaroğlu böyle bir durumda görev alacak mıydı” diye sordu.

‘BAŞBUĞ YANLIŞ YERDE İZ SÜRMEKTEDİR’

Bahçeli, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbağ’un açıklamaları ardından süren tartışmalara da değinerek, "Bu önergeyi hazırlayıp meclis gündemine taşıyan milletvekilleri üzerinde kuşku yaratmak asıl hedef ve mücadeleyi kösteklemektir. İlker Başbuğ 29 Ocak 2020’da yaptığı açıklamalarla malum iddialarda bulunmuştur. Özellikle MHP 2009’da ne söylemişse bugün arkasındadır. Ancak FETÖ’nün siyasi ayağı basit şekilde ve önergeye imza atanların zan altında bırakılmasıyla geçiştirilemez. İlker Başbuğ yanlış bir yerde iz sürmektedir” diye konuştu.(Ankara/MA)