MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) kapatılmasına ilişkin 16 Eylül'de Twitter'den yaptığı açıklamanın ardından kendisine iletilen bir soruya yazılı yanıt verdi. Bahçeli “Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasıyla ilgili çağrınız gündemin en çok konuşulan konu başlıklarından birisi oldu. Bu çağrınız farklı değerlendirmelere ve eleştirilere yol açtı. Son gelişmeler çerçevesinde görüşlerinizi alabilir miyiz?” sorusuna, “16 Eylül'de Twitter'den yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım. Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur: Bu birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır” yanıtı verdi.

16 Eylül’de sosyal medyada MHP’ye karşı verilen tepkilere de değinen Bahçeli, “Yine CHP'den İP'e, HDP'den marjinal partilere kadar Türk Tabipleri Birliği'nin tetikçiliğine heveslenen siyasi çıkarcıları da aziz milletimiz ibretle takip ediyor. Hevesleri beyhude, çabaları boşuna. Türk Tabipleri Birliği'nin derdi hastalarımızın şifa bulması, tedavi edilmeleri, insan ve toplum sağlığının güvenceye kavuşması falan değil. Bunların asıl meselesi acaba surda gedik açabilir miyiz, sorusuna cevap aramaktır” iddiasında bulundu.

DESTEK VERENLERİ HEDEF ALDI

“TTB kapatılsın” çağrısından sonra TTB’ye destek amacıyla telefon açan kişileri hedef alan Bahçeli, devamında şunları belirtti: “HDP'nin yanında hizaya giren Türk Tabipleri Birliği Başkanı'na destek amacıyla telefon kuyruğuna girenler bize göre kendilerine yakışanı yapmıştır! Biz millet ne diyorsa onu söylüyoruz. Türkiye'ye husumet besleyen mihraklara da her zeminde karşı çıkacağız. Diyeceğim odur ki, Türk Tabipleri Birliği yeni tip corona virüs kadar tehlikelidir. Ve gereği acilen yapılmalıdır.”