Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Muhalefeti hedef alan konuşmasında Bahçeli, muhalefetin erken seçim çağrılarının “sipariş açıklamalar” olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, seçim için 2023 yılını işaret etti. 

Bahçeli, “HDP ile yasak bir ittifak şemsiyesi altında toplananlar bunun adına da gerçek anlamından koparılmış demokratik güç birliği diyenler içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir. CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise a’dan z’ye yozlaşmanın ve terör bataklığının içindedir. Gara’da yuvalanan teröristlere haber götürüp onlardan kanlı haber getiren milletvekillerinin şehit ve gazi yadigarı TBMM’de ne işi vardır? Küstahça devleti suçlayan üstelik milletin hazinesinden geçinen terörizmin çakar takmış militanlarına sabır göstermek Türk milletine saygısızlıktır. HDP tarih ve millet önünde suçludur. İttifak ortakları ağır bir vebal altındadır” ifadelerini kullandı.

HDP’NİN KAPATILMASI ÇAĞRISI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na HDP hakkında inceleme başlatması talimatı veren Bahçeli, “Başsavcılık inceleme sonucunda HDP’nin faaliyetlerinin terör eylemlerinin odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunacaktır. Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay cumhuriyet başsavcısının açacağı dava üzerine AYM tarafından kesin olarak karara bağlanmaktadır. Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir” diye konuştu.

DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına MHP’nin “evet” diyeceğini belirten Bahçeli, “CHP kime destek vermektedir? Zalime mi mazluma mı? İyi Parti kimin tarafındadır? Önümüzde büyük bir imtihan vardır. Ak koyun kara koyun yakında ortaya çıkacaktır. Süreç turnusol kağıdı görevi görecektir. MHP, amasız, fakatsız, ancaksız şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'Evet' diyecek HDP’nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır. Bizde kıvırma, u dönüşü, suya yazı yazmak, onun bunun telkinine kapılmak yoktur. Bir toplumda hatta uluslararası camiada terörün insan hayatına yönelen insanı yok etmeyi amaçlayan aşağılık bir eylem biçimi olduğu konusunda bir bilinç yoksa yıkım ve yok oluş kapıya kapanmış demektir” diye belirtti.