MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Daha önce defalarca verdiği kararlar nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) tehdit eden Bahçeli bu kez vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verdiği “hak ihlali” kararı nedeniyle hedef aldı.

AYM’YE TEHDİT

Bahçeli AYM’nin Gergerlioğlu kararına ilişkin şu sözleri sarf etti: “Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor? Günü geldiğinde dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir. AYM bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor? Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır. Volkan olsalar bile sonları elbette bir avuç kültür.”

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Meclis’e gelen dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekelerine dair de konuşan Bahçeli, “Gazi Meclis, kanun kaçaklarının meskeni olamaz. Kılıçdaroğlu'nun çiğ süt içmediyse karın ağrısı çekmesini gerektirecek bir hali de olamayacaktır. Daha mühimi sabırlı ve sakin olmasında hukuka saygı duymasında yarar vardır. Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Dokunulmazlığın kaldırılmasında karar sürecini kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum, ilk kez CHP'ye destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.