MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısında konuştu. Konuşmasının büyük bölümünde Cumhurbaşkanlığı sistemini savunan Bahçeli, Cumhurbaşkanının tarafsızlığı yönünde referandum çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit içeren sert ifadeler kullandı.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sisteminin bütün kurallarıyla oturması, olgunlaşma aşamasına geçmesi, ülkemizin hukuki zırhı olması ana hedefimizdir. İtibar ve inandırıcılığın güçlenmesi için eylem planlarına çok büyük ihtiyaç vardır. CHP'ye göre Cumhurbaşkanı'nın partisi ile bağı kesilmeliymiş. Kılıçdaroğlu inanıyorsan tarihte bize tek bir tarafsız cumhurbaşkanı göstersin. Devlet demek hukuk demektir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Makamı ne olursa olsun her devlet adamı hukuka uymakla mükelleftir” dedi.

Bahçeli, sözlerinin devamında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik şu ifadeleri kullandı: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun kıvranması huzursuz olması, kriz ayinine çıkması amaçsız ve çapsız siyaset hastalığıdır. Aklıyla dili arasına kara kediler girdiğinden zor durumlara bodozlama düşmektedir.

İstanbul'da sorulan bir soruyu, her tarafa çekiştirerek cevap veren aynısıyla genel başkanıdır. Eski sisteme dönülmesiyle ilgili bir talebimiz olmadı' diyor. CHP gene başkanı şafak vakti başka karanlık basınca başka konuşmaktadır. Kılıçdaroğlu için bazen hüzünleniyorum, su alan teknesi içinde ayağına taktığı paletle yüzme alıştırması yapmasını hayretle izliyorum. İP'çilerin ağzına bakıyorsa elde olsa bardakta balık avına çıkması an meselesidir. Beni dinlesin gidişat hayrı alamet değildir. Kılıçdaroğlu için çember daralıyor, suyu ısınıyor, kader ağlarını dört bir yandan örüyor."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını da gündemine alan Bahçeli, "İstanbul'un yeni belediye başkanı da boş zamanlarında makamında otururken, geri kalan zamanında Diyarbakır'a gitme isteğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Terörist Demirtaş hasreti ise bu şahısta günden güne kabarmaktadır” dedi.(MA)