MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “PKK'nın Irak Suriye artasında irtibat sahalarından biri olan Sincar'ın kısa süre içinde yerle bir edilmesi özellikle örgütün nefes aldığı Pes Mahur sınır kapısının da temizlenmesi artık hayat memat konusudur” dedi.

Bahçeli, TSK’nin Garê operasyonunda alıkonulan asker, polis ve MİT mensuplarının yaşamını yitirmesine ilişkin konuşmasında yaşamını yitiren ve kimliği tespit edilen 10 kişinin isimlerini sıralarken, PKK’nin elinde olup ancak yaşamını yitirenler arasında ismi açıklanmayan uzman çavuş Ümit Gıcır’ın adını da söylemesi dikkat çekti.

Bahçeli, operasyonu eleştiren insan hakları savunucularını da hedef aldı. 

YİNE HDP’Yİ HEDEF ALDI 

HDP'yi hedef alarak kapatılması için başvuracaklarını söyleyen Bahçeli, “Artık bir kavşak noktasında, karar arifesindeyiz. Dağda elde edilen stratejik ve mükayese üstünlüğü TBMM'de kaybetmeye eritmeye ne sabrımız en de tahammülümüz kalmıştır. Türk devletinin ekmeğini yiyip Hazine'sinden geçinip, sonra da dönüp bu devletin varlığına diş bileyen, nifak saçan siyasi terör safralarının yakasından tutmak millet vekaletinin iffetini taşıyan her muhterem milletvekili için namus meseledir. İp inceldiği kadar incelmiştir, kopacağı varsa zaten kopacaktır. Bir HDP milletvekili, üstelik bayan, aynen şöyle diyor; Biz barış dedikçe saldırdılar, kampı Türkiye bombaladı.’ Be hey milletvekili müsveddesi. Siz kimsiniz, saldıran kim? Esir kampı nerede, esir ne demek? Hiç mi vicdan yok sende? Bir başkası da ‘mesele kim olursa olsun, insanı yaşatmak olmalıydı’ diyor. Bu sözlerde PKK'ya bir tepki var mı? HDP geçmişteki sözde diplomatik çabalardan bahsediyor. Neyin diplomasisi? İktidar kayıpların ailelerine hesap vermelidir diyor HDP. Utanmazlar, yüzsüzler, PKK'nın değil, iktidarın hesap vermesi gerektiğini ileri sürüyorlar. HDP, PKK'nın giriş kapısı, bagaj kapağıdır. HDP'nin kapatılmasına yönelik, üç maymunu oynayan kimdir? HDP'nin kapatılması için zaman kaybetmek devletimizin egemenlik haklarına zarardır” dedi.

Bahçeli, “HDP'nin dostu olan CHP'ye ne demeli? PKK'ya afişe etmeden, yalnızca terör örgütü sözleri ile saldırıyı kınamak kurnaz bir taktiktir. Akıllarınca ittifak ortaklarını rahatsız etmek istemiyorlar. CHP ile birlikte terörist Demirtaş'ı neredeyse demokrasi kahramanı haline getiren sözde aydınlar merak içindeyiz. Nasıl, manzara güzel mi oralar, martılar uçuşuyor mu” ifadelerini kullandı.