MHP'li Devlet Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili verdiği derhal serbest bırakılsın kararıyla ilgili  "Tıpış tıpış uygulayacaklar" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Demirtaş'ı hedef aldı.

İsmini anmadan CHP'lideri Kılıçdaroğlu ve eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı hedef alan Bahçeli, “Bir teröristin tutuklu bulunduğu cezaevinden tıpış tıpış çıkarılacağını söyleyen kimliksiz garabetler, 2020’de provokasyonlarına hız verseler de milli gönüllerde kaybetmişler, milli gelecekte tesirsiz bir gölgeden farksız olacaklarını şimdiden belgeleyip belli etmişlerdir. Patır patır cinayet işleyen katilleri azmettiren, bunlara yardım ve yataklık yapan canilerin tıpış tıpış serbest kalacağı bir dünya, bir Türkiye yoktur. 2020’nin karanlığında sonuç alamayanların, 2021’in umut ve huzur ikliminde başlarını kaldırmaları ham bir hayaldir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NEDEMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada;"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak gidip bir uluslararası sözleşmeye imza atıyorsunuz. Anayasa değişikliği yapıp uluslararası sözleşme, ulusal yasaların üzendedir diyorsunuz. Sonra kararları uygulamayıp halka dönerek reform yapacağım diyorsunuz. Rüzgar gülü bile bu kadar hızlı dönmez. Bunun faturası Türkiye'nin önüne gelecek. Ama ben söyleyeyim; tıpış tıpış uygulanacak bu karar; başka seçenekleri yok."demişti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasına karar vermiş, Türkiye'yi maddi ve manavi tazminata mahkum etmişti.