Muhalefet partilerini hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD’deki Kemal’in (Kemal Derviş) CHP’deki ajanı ve taşeronu Öztrak mıdır?” diye suçladı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Garê’de 13 kişinin yaşamını yitirdiği operasyona dair muhalefeti hedef alan sosyal medya hesabından yeni açıklamalar yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kayyım olarak atanması sonrası başlayan protesto eylemleri için “fitne sahne aldı” diyen Bahçeli, “Zillet partileriyle terör elebaşları bu fitneyi körükledi. Türkiye’nin önü kesilmek istendi. Gençlerimiz öğrenci görünümlü teröristlerce istismar edildi. Huzurumuz kaçsın, birliğimiz kırılsın diye beklediler. Ve boşa beklediler” diye belirtti.

Alıkonulan 13 kişinin yaşamını yitirdiği Garê operasyonuna ilişkin de Bahçeli, “Katliamında sorumlu arıyorlar. Ya devleti ya da Cumhurbaşkanımızı suçluyorlar. Terörist Demirtaş’ın şifreli mesajlarla ve dolaylı anlatımlarla devleti suçlamasına çıt çıkarmıyorlar. Bilakis ‘Bak gördünüz mü, PKK’yı kınadı’ diyebilecek kadar fitneye fişeklik yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Garê operasyonu sonrası yaptığı açıklamalar üzerinden hedef alan Bahçeli, “PKK’nın reklamını yapmamak için adını anmamış! Bu garip ve garabet beyana kanacak çocuk, gülecek karga bile bulunamaz. Kılıçdaroğlu, PKK’nın yayın organları tarafından hazırlanmış sözde haber jeneriklerinde bırakanız reklamı, yıldız gibi parlıyor, CHP Gara’da yakalandı! HDP zaten oradaydı. İP ise çevresinde gıyaben keşif yapıyordu. Anlaşılan HDP, CHP’ye yuva yapmış, PKK’nın kanlı demirbaş listesine kaydetmiştir. İP de uydulaşmış, HDP-PKK yörüngesinde dönüp durmaya başlamıştır” dedi.  

Muhalefet partilerini hedef alan Bahçeli, CHP, HDP ve İYİ Parti’yi “fitnenin beşinci kolu”  olmakla suçladı. Brooking Enstitüsü’nün yayımladığı raporları da hedef alan Bahçeli, “Bu raporların zamanlaması son derece manidardır. Özellikle geçtiğimiz ay sonunda Galip Dalay ve bu ay içinde de Nicholas Danforth tarafından yazılan makale veya raporlar dikkatle takip ve analiz edilmelidir. Bunlardan birisi ABD-Türkiye ilişkileri uzun süre kriz içinde kalacak derken, diğeri işbirliği ve kısıtlama arasında yeni bir Türkiye için yeni ABD politikaları önermektedir” diye belirtti.

Kemal Derviş’in Brooking Enstitüsü’nde yönetici olduğunu belirten Bahçeli, bunun kuşku verici olduğunu CHP’nin Brooking Enstitüsü’yle irtibatı, Kemal Derviş ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bağlantıları olduğunu iddia etti. CHP’nin ABD’ye muhbirlik yapıp yapmadığını sorgulayan Bahçeli, “Acaba diyorum, mesela Faik Öztrak, hangi Kemal’i lideri olarak kabullenmektedir? ABD’deki Kemal’in CHP’deki ajanı ve taşeronu Öztrak mıdır?” diye sordu.