Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan "Basın ve Yayım Faaliyetleri ile İlgili 2022/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi"ni eleştirdi. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Ali Babacan, "Atamaları geçtim, bir de ağlayarak günlüğüne yazacağı şeyler için Resmî Gazeteyi kullanıyor. Hukuki karşılığı olmasa da Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmasa da…" ifadelerini kullandı. 

Genelgede bazı televizyon programlarının "toplumun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı" ve "bunların yıkıcı etkilerini bertaraf etmek için gerekli adımların atılacağı" belirtiliyor.

AHMET DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararlarıyla ilgili açıklama yaptı.

"Resmi Gazete hayat dersi veriyor herkese" diyen Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Adaletin özü vicdani cevher, istatistiğin özü matematiksel gerçekliktir. Vicdandan ve gerçeklikten kopanları, robotlaşan bakanlar ve bürokratlar kurtaramaz. Suça ortak olmayın" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifa eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yerine Bekir Bozdağ'ı görevlendirmiş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'i görevinden alarak Erhan Çetinkaya atamıştı.