DEVA lideri Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isminin özgürlük ve çözümlerde görülmediğini belirterek, "Çeyrek yüzyıl genel başkanlık kariyerine ülkenin en büyük krizlerini sığdırmayı başardı. Özgürlüğün ve çözümün hiçbirinde adını görmüyoruz. 99'dan beri krizlerin adresi Bahçeli" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan İstanbul Kadıköy İlçe Kongresinde konuştu.

Babacan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kadıköy'e bakıyoruz ışıltısını biraz kaybetmiş. Artık bütün ülkede karamsarlık var, ticaret işlemiyor. Üretim zorlaşmaya başladı. Üretimden vazgeçen çok vatandaşlarla karşılaşıyoruz. "Gübresiz tarıma başladım" diyen vatandaş var. Fiyat etiketlerinde artık yabancı para birimi var. Bunları aşmıştık oysa. Ülkeyi yönetenler paralel bir evren yaşıyor. Memleketin ne halde olduğunun farkında değiller. Model diye dayattıkları bu model yok. Ülkeyi tam gaz bir felakete götürüyor. Uydurulmuş gerçeklik dünyasında yaşıyor. Ama vatandaşlarımız gerçek hayatı yaşıyor. Uydurulmuş politikalar hepimiz hayatına mal oluyor. Ülkemizi mahvediyorlar. Perişan ediyorlar. Batıyoruz. Ama Beştepe bunu görmüyor. Sokaklarda alnı açık gezemiyorlar. Devlet kurumları Erdoğan'ın oyuncağı haline geldi. Erdoğan koca ülkeyi Sims sanıyor. Beğenmediği zaman gece yarısı kararnamesiyle görevden alıyor. Eskiden muhtıralara gece yarısı yapılırdı.

SATTIĞI DÖVİZ, BORÇ DÖVİZ

Bu ülkenin ekonomisinden bir şey beklemeyin. Hayır gelmez. Yangını çıkaran Erdoğan, dövizleri yakan Merkez Bankası. Döviz satışının hiç bir faydası olmaz. Bu akıl dışı saçma sapan müdahalelerde harcanan para 6 milyar dolar. Sattığı döviz borç aldığı döviz. Kendi dövizini yerel seçimlere giderken harcadı. Gizli saklı Merkez Bankası'nın dövizlerini arka kapıdan sattı.

AVRUPA'NIN EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRETİ

Artık Türkiye kronik yüksek enflasyon dönemine girdi. Açıklanan asgari ücret işçilerin eline 45 gün sonra geçecek. Ocak sonunda enflasyonun ne olacağını tahmin edene aşk olsun. Kur artınca bütün fiyatlar artacak. Bugün zam yaptıkları asgari ücret ilk günden eridi. Açıkladıkları asgari ücret geçmiş enflasyonu telafi etme çabası. Açıklanan asgari ücret Avrupa'nın en düşük asgari ücreti. Fakirleşiyoruz. Bulgarlar sınırda "Batan ülkenin malları" diyorlar. Geldiğimi nokta bu. Bu zamlarla, kurla asgari ücreti artırsan faya etmez. Önemli olan enflasyonu düşürmek.

MADEM HİKMET İMZADA, ATSIN DÜŞÜRSÜN ENFLASYONU

Enflasyonu tek haneye indirmiştik. 1990'lere 80'lere geri döndük şu an. Bu ülke 24 yıl tek haneli enflasyon görmedi. Hükümetler geldi geçti kimse yapamadı. Bu zor ir görev. Akılla bilimle olmalı. Biz enflasyonu 2003-2004 yıl tek haneye düşürdük. Atsın bir imzayı da tek haneye düşürsün de görelim. Madem hikmet imzada, atsın ve düşürsün enflasyonu. 3,5 yıl oldu. Aklına ne geliyorsa yapıyor. Enflasyonu düşürmek herkesin harcı değil. Vatandaşlarımız sayıyla biber alıyor. 1970'ler dönemi bu.

KABİNE DEĞİL KABİLE

Kabine kelimesi yerine kabile kelimesi demek daha doğru. Merkez Bankası'nın alacağı kararı Merkez Bankası'nın kardeşi bir gün önce açıklıyor. İşte bu kabiledir. Reiste kabile devletinin reisi. Her şeye o karar veriyor. 50 yıl önceki durumu tekrar yaşatıyorlar.

KRİZLERİN ORTAĞI BAHÇELİ

Tarih ders almayanlar için tekerrür eder. Tarihten ders almazsanız aynı hataları yaparsınız. Gerilimin formülünü açıkladılar. Sayın Erdoğan faizi aldı, Bahçeli'yi de aldı yanına ülkede alın size bir gerilim ortamı. Tam 20 sene sonra aynı şey tekrar ediyor. Bahçeli gerçekten krizlerin ortağıydı. Çeyrek yüzyıl genel başkanlık kariyerine ülkenin en büyük krizlerini sığdırmayı başardı. Özgürlüğün ve çözümün hiçbirinde adını görmüyoruz. 99'dan beri krizlerin adresi Bahçeli.

Bu iktidar olduğu sürece iyi günleri göremeyeceğiz. Dört bir yanımızda hukuksuzluk var. Bu ülkeye olan güvenimizi asla yitirmeyeceğiz. Halkımız müsterih olsun artık biz varız.