Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, milletvekilleri Hüda Kaya, Murat Çepni, Kemal Bülbül Zeynel Özen, MYK ve PM üyeleri “HDP’liyiz her yerdeyiz” programı kapsamında Aydın Merkez Efeler ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Ovaeymir Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya yüzlerce kişi katıldı. Buluşmada HDP İzmir İl Örgütüne yönelik gerçekleştirilen saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın fotoğrafları, Kürtçe Türkçe “HDP’liyiz her yerdeyiz” dövizleri taşınarak, sık sık “HDP halktır, halk burada” sloganları atıldı. 

Coşku ve heyecanın hakim olduğu buluşma demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

‘HDP KARDEŞLİKTİR’

Buluşmada ilk olarak Aydın İl Eşbaşkanları Aysel Önsel, Elvan Öziş, Milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri halkı selamladı. Kısa bir konuşma yapan Aydın il Eşbaşkanları “Zamanın padişahı buyurmuş. HDP kapatılacakmış. HDP’yi kapatabilirler mi? Hayır. HDP bir bina, dört duvar, Marmaris’te kurşunlanan cam değil. HDP, candır, barıştır, kardeşliktir. Asla kapatılamaz” mesajı verdi.

‘GÜCÜMÜZÜ HALKTAN ALIYORUZ’

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, halkı selamlayarak, “Silahlarıyla bizi yıldırmaya çalışanlara sizler boyun eğmeyerek cevap veriyorsunuz. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadele özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesidir. Halklar olarak demokratik cumhuriyeti kuracağız. Deniz Poyraz’ı katlederek, bizi yıldırmak ve susturmak istediler. Bizim mücadelemiz cesarettir. Korkmuyoruz. Halkların ortak mücadelesinin adresiyiz. Demokratik cumhuriyeti kuracağımızı biliyoruz. Gücümüzü ve inancımızı halklarımızdan alıyoruz” dedi.

‘KÖKLÜ FİKRİYATTIR’

Partilerine yönelik kapatma davasına dikkati çeken Sancar, “Partiyi kapatmak için dava açıyorlar. HDP köklü bir fikriyattır. Köklü bir ağaçtır. Damarları her yerdedir. HDP’nin fikriyatını her yere yayacağız. Mutlaka yönetime taşıyacağız. Yürüyüşümüz demokratik cumhuriyet barış ve özgürlük yürüyüşüdür” diye belirtti.

‘BARIŞIN PEŞİNDEYİZ’

“HDP’yi kapatarak, halkı kapatabilecekler mi? bu kararlılığı ve inancı kapatabilirler mi?” diye soran Sancar, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kürt sorununu çözemeyen hiçbir iktidar yönetimde kalamaz. Bir güç haline gelemez. O nedenle HDP olarak Demokratik Cumhuriyet inşası diyoruz. Bu düzeni ve zihniyeti değiştirmeliyiz. Önümüzde büyük bir fırsat var. Demokrasi güçleri olarak bu düzeni değiştirecek güce ve iradeye sahip olma cesaretini göstermeliyiz. Biz HDP olarak hazırız. Bu düzeni değiştirmek için ilk olarak halkımızın fikrini alıyoruz. Halk buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Demokrasi mücadelesi ve barışın peşindeyiz.”

‘KAZANACAĞIZ’

Sancar, tutuklu siyasetçilere selam göndererek, “Direnen kazanır. Onlar her zaman halkın yanındaydı. Ve olmaya devam ediyorlar. Berxwedan jiyane” diyerek, milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun direnişine dikkati çekti.

Sancar konuşmasını “Mutlaka kazanacağız” sözleriyle noktaladı.

 Buluşma alkış ve zılgıtlarla son buldu.(Aydın/MA)