Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Aydın'da esnafla görüştü. Türkiye’nin ekonomik durumundan rahatsız olan yurttaşlara 'AK Parti ile birlikte özgürlüklerin ve hukuk sisteminin de bittiğini' ifade etti. Babacan ise iktidarın "ilk seçimde müsait bir yerde ineceğini" söyledi.
 
Bir yurttaşın, ‘’Televizyonlarda ekonomide büyümede birinci olduk, ikinci olduk diyorlar ama ben hiç büyüme görmedim’’ sözleri üzerine Babacan, "Onlar yalnızca çevrelerinde büyüyenleri görüyorlar" diyerek karşılık verdi. Vatandaş bunun üzerine, ‘’AK Parti geldi biz fakirleştik, bittik, tükendik. Partinin kapısına gitsek 'tamam' diyerek sırtımızı sıvazlayıp gönderiyorlar. Bize bunu mu vaat etti? Konuşmaya korkan bir insan mı vaat etti bize? Ne demokrasi kaldı ne hukuk var. Hiçbir şey kalmadı bu ülkede. Konuşmaya korkuyoruz. Konuşursak terörist oluyoruz. Bu ülkenin vatandaşı bunu mu hak ediyor. Kurtarın bizi bu AK Parti’den’’ dedi.

Babacan ise, ‘’Tüm sorunlar hızlıca çözülecek. Onlar zaten kendilerini bitiriyorlar. İlk seçimde de müsait bir yerde inecekler’’ ifadelerini kullandı.