Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasına değinmedi. ABD seçimini yakından takip ettiğini belirten Bahçeli, "Kimin başkan olup olmadığı ABD’nin iç meselesidir. Bizim baktığımız yer Türkiye’dir, çıkarlarla ilgileniriz. Biz ne Biden şakşakçısıyız, ne Trump sevdalısıyız.  Yeni ABD Başkanı'nın dış siyaseti zaman içinde anlaşılacaktır.  Biden'ın Türkiye'ye bakışı iyimserliğimize set çekmekte, baraj oluşturmaktadır. Hâkim küresel sistemi sorgulamamız lazım. Meğer ne çok Biden şarlatanı, ne çok Trump soytarısı varmış da haberimiz olmamış. Günlerce medyada yandan çarklı sözde uzman yorumcuların fanatik görüşlerini seslendirmiştir" dedi.

Her mevki ve makam kapısının herkese ardına kadar açık olduğunu söyleyen Bahçeli, "İmparatorluk tarihimiz asla ırkçı, dışlayıcı, ayrımcı değildir. CHP Genel Başkanı’nın Biden’ı kutlamasındaki çabukluğu tuhafımıza giden bir husustur. HDP de hemen kutlamıştır. Bir siyaset eskisi de Biden’ı şans olarak gördüğünü söylemiştir.  Tek kelimeyle kepazelik olarak nitelendireceğimiz neresinde millet sevdalısı vardır. Sayın Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin? Resmî açıklama yapılmadan bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi, kimin sesidir? Kılıçdaroğlu, Biden’ın ağzına sürdüğü balın lezzetini almış olmalı ki yeni efendisiyle sosyal medyadan temas kurma gereği hissetmiştir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bugün Türkiye’de devlet krizi de değil muhalefet krizi, siyasi ahlak ve CHP krizi vardır. Millî mücadele tertemiz millet iradesine dayanılarak kazanılmıştır."