İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Akşener, Hatay’da çıkan yangına ilişkin iktidara tepki göstererek, “Türkiye, bu yangınları dünyanın birinci maddesi yapmalıydı ama olmadı çünkü bunu yapmak için devlet ciddiyeti gerekir. Milletimiz yangın felaketini bir ant felaketinin izleyeceğinden endişe duyuyor” dedi.

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilime dair Türkiye’nin kurulacak bir masada oturması gerektiğini söyleyen Akşener, “Sayın Aliyev, yaptığı açıklamada Türkiye'nin masada olmasını belirtmişti. Kardeşlerimizle olmamız gereken masa bizim için ar meselesidir. Daha Haziran ayında Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosunu kaldıran Kanada, Ermeni diasporasının baskısıyla yeniden ambargo uyguladı. Şüphesiz bundan sonra da başka masalar kurulacak. Türkiye, o masalarda kardeşiyle yan yana oturmalıdır. Bunu Azerbaycan'ın yanlık olmadığını dosta düşmana göstermek için yapmalıdır” diye konuştu.

‘MİLLETİN SABIR TAŞI ÇATLAMAK ÜZERE’

Ekonomideki gidişata ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomiye dair politikalarını eleştirdi. Akşener, şunları söyledi: “Partili damat ekonomisinin vurduğu esnafımıza yine bir dokunduk bin ah işittik. Kayınpederinin 2023 hedeflerini çöpe atan damat bakan oralı değil ama çarşıda pazarda yangın var. Hala uçuyoruz diyerek pembe tablolar çiziyorlar. Ama görüyoruz ki damadının pembe tablolarına Sayın Erdoğan da inanmıyor. Artık ‘sabır’ diyor. Sayın Erdoğan millete ‘sabret’ diyeceğine sen önce git 500 milyon dolarlık uçağını satıp sarayın fantastik harcamalarını kıs. Ballı ihalelere gelince sabır yok, yandaşa vergi affı gelince sabır yok, itibar diye süslediği savurganlıktan vazgeçmeye gelince sabır yok.

Resmi Gazete'de ki vergi istisnası ne kadar? Allah'tan korkun. Sen git dünyaları götüren o beş müteahhitin cebine bir kalemde milyonlarca lira koy, sonra vatandaş vergi borcu, kredi borcu altında ezilsin öyle mi? Yok öyle Erdoğan. Görüyorum ki umurunda değil ama milletin sabır taşı çatlamak üzere. Eşin dostun lüks içinde yüzerken, borç batağında yüzen esnaf bıktı. İşsizliğe mahkum ettiğin gençler artık bıktı. Millet sabrının sonuna geldi artık sayın Erdoğan, ya aklını başına alacaksın ya da ilk sandıkta çatlayan sabır taşının altında kalacaksın. Söylemedi deme bunu böyle bilesin. Doların yükselmesine aldırış etmeyen damat bakan o doları frenleyebilmek için merkez bankasındaki dövizi satıp savdı. Kayınpederinin çok övündüğü o rezerv eriyip gitti. Kobilerin kaybettiği istihdam 2 buçuk milyon kişi. Sıkıntıları büyük. Bir yanda faizlerdeki, kurdaki artışlar, gün yüzü görmeyen esnafımız, KOBİ'lerimiz, sanayicilerimiz var. Diğer yandan tıkır tıkır dolarla parasını alan yandaşlar var."

‘HANGİ KAFAYI YAŞIYORSUNUZ?’

Aile ve Çalışma Bakanı’nın 2 yılda 674 milyon lira emekli maaşı ödendiği yönündeki açıklamasına değinen Akşener, “Ahan da keşke ödemeseydiniz! Eliniz mecbur be eliniz mecbur. Hayır yapmışlar. Siz hangi kafayı yaşıyorsunuz? Neyin kafasını yaşıyorsunuz kardeşim? Siz ne zaman bu kadar uçtunuz? Utanır insan bunu söylemeye” ifadelerini kullandı. 

Son beş yıl içinde Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Akşener, “Kobilerimiz ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Finansmana ulaşmada büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Son 2 aydır bankalar kredi vermekte özellikle kaçınmaktadır” dedi.(Ankara/MA)