İYİ Parti, “Millet bizi çağırıyor” sloganıyla 2. Olağan Kurultayı’nı Ankara Anfa Altınpark’ta gerçekleşiyor. Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık alanda yapılan kurultaya sadece delegeler, az sayıda görevli ve basın mensupları alındı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek aday olduğu kurultayda, bin 379 delege partinin yeni yönetim kadrosunu belirleyecek. Kurultay’da 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçilecek. Partinin yönetim organlarına üyeliklerin çarşaf liste yöntemi ile yapılacağı seçimde, Akşener'in 100 kişilik “anahtar liste” çıkaracağı öne sürüldü.

AKŞENER’İN KONUŞMASI

Divan üyelerinin seçimi sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşma yaptı. Akşener, “Bundan 3 yıl önce, İyi Parti'yi bu aziz millet kurdu. İYİ Parti'yi, çocuğunun okul derdine düşmüş anneler, borç batağında kaybolan babalar kurdu. İYİ Parti'yi, traktörüne mazot, toprağına tohum alamayan çiftçiler, siftah edemeyen esnaf kardeşlerim kurdu. İYİ Parti'yi, eve ekmek götüremeyen emekliler, geçinemeyen asgari ücretliler kurdu. İYİ Parti'yi, AK Partili dayısı olmadığı için mülakattan elenenler, üniversite mezunu işsizler kurdu” dedi.

‘TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR’

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirten Akşener, konuşmasını devamında AKP’ye yüklendi. Akşener, “‘Şam'da Cuma namazı kılacağız’ diyerek, Türkiye'yi soktukları yolun sonunda, 5 milyon sığınmacı ülkemize yerleşti. Üstüne, milletimizin alın teriyle birikmiş, 50 milyar dolarımız heba oldu. Ve fatura kabarmaya devam ediyor. Bir ülkenin varlığı, o ülkenin adaletine emanettir. Bir ülkede adalet yoksa, bereket olmaz. İş insanı ve sanayici yatırım yapmaz, yapamaz. Yabancı yatırımcı gelmez, gelemez. Kalkınmanın önüne bariyerler örülür. İşsiz sayısı artar. Emeklinin, işçinin, memurun maaşı kuşa döner. Gençler hayal kuramaz, umudunu yitirir” şeklinde konuştu.

‘ADALETİ ÖLDÜRDÜN’

Akşener, şöyle devam etti: “Sayın Erdoğan bunların hepsi oldu, milletimiz bunları tüm çıplaklığıyla yaşıyor. Bunların hepsi oldu, çünkü sen adaleti öldürdün. Hukukun, adamına göre işlediği, soruşturmaların, twitter tabelasına göre yürütüldüğü bir ülke yarattın. Ama unutma gün gelir, bir gün adalet herkese lazım olur. Sayın Erdoğan ülkeyi içine soktuğun durumu beğeniyor musun? Milletimize reva gördüğün bu tablodan memnun musun? Bütün bu tabloya baktığımızda, dönüp gençlerimize ne diyeceğiz? ‘Bugünü kaybettik, bari yarını kurtaralım’ diyorum. Sen yine oralı değilsin. Beceriksiz damadının aklıyla, şakşakçı saray danışmalarının lafıyla, iş görmeye çalışıyorsun. Söyler misin sayın Erdoğan, gençlere ne diyelim?”

AKŞENER GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

İyi Parti, “Millet  bizi çağırıyor” şiarıyla 2. Olağan Kurultayı Anfa Altınpark’ta gerçekleştirdi. Kurultayda tek aday Meral Akşener, bin 289 delegenin oyuyla bir kez daha partinin Genel Başkanı seçildi.

Kurultayda bin 379 delege partinin yeni yönetim kadrosunu belirleyecek. Kurultay’da 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçilecek.