İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde İdlib’de yaşanan asker ölümleri olan Akşener, “Ülkemizi soktuğunuz Suriye bataklığında mehmedim can veriyor, siz daha ne bekliyorsunuz? Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın. Devletin sözüne inanmak zorundayız, ancak bu inancımız tahammül sınırlarını zorlayan bir noktaya geldiğimiz gerçeğini ortadan kaldırmıyor” diye konuştu.

‘BECERİKSİZLİK BENİM UYKULARIMI KAÇIRIYOR’

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazasıyla ilgili iktidara yüklenen Akşener, “Gösterilmesi gereken dikkatin gösterilmediğinden bahsediyorlar. Henüz aydınlığa kavuşmamış sorumsuzluklara dair iddialar var. İnsan hatalarından söz ediliyor. Sabiha Gökçen'de yıllardır bitirilemeyen ikinci piste, sayın bakanın tabiriyle yorgun piste dikkat çekiliyor. Biliyorsunuz İstanbul'da kaza yapan uçaktan hemen önce aynı piste inecekken vazgeçen uçaklardan birinde ben vardım. Detaylı bir inceleme yapılması gerekir ama yapılmıyor. Uçak pist dışına çıkıyor yardım için gelen özel harekat ekibi çukura düşüyor. Yeteri kadar ambulans gelmiyor yaralılar yolcu otobüsüyle hastaneye götürülüyor. İktidara soruyorum; Allah aşkına biz ne zaman bu kadar ciddiyetsiz bir ülke haline geldik? Bu beceriksizlik benim uykularımı kaçıyor, siz nasıl oluyor da her şey yolundaymış gibi davranabiliyorsunuz? Partime ve bana karşı tehditlerinizden korkmadım ama bu vurdum duymazlık beni korkutuyor" ifadelerini kullandı. 

‘DUT PEKMEZİ YETERLİ DEĞİLDİR’

Çin’de baş gösteren ve dünyaya yayılan Koronavirüse de değinen Akşener, Türkiye’de olası bir salgın hastalık için ne gibi önlemler alındığını sordu. Akşener, “Rusya, ABD aşı geliştiriliyor. Türkiye'de herhangi bir kurum bu senaryoya karşı bir önlem alıyor mu? Sorduk ne önlem aldınız dedik, yolcuları termal kamerayla kontrol ediyoruz dediler. Ateşi olmayan geçip gidiyor. Bu virüsün kuluçka dönemi 14 gün. Sağlam geçen biri 10 gün sonra fenalaşabilir. Önlem dediğiniz bu mu? Olası bir salgında hangi bölgelere çadır hastaneler kurulacak? Bunların planları var mı? Ölümcül virüslere karşı dut pekmezi yemek tedbir değildir" şeklinde konuştu.

‘MİLLET KAPININ ÖNÜNE KOYAR’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı damat Bakan Berat Albayrak üzerinden eleştiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstersen Mersin'den Mısıra köprü projesi getir, onu tartışalım; istersen damadının dediği Ankara'dan aya duble yolu getir, onu tartışalım. Ama önce milletin canını güvence altına alalım. Türkiye borca batmış umurlarında değil. Damat beşinci kez hedef tutturamamış umurlarında değil. Damat bey şans eseri özel bir şirkette finanstan sorumlu genel müdür yardımcısı olsaydı ve bir sunum yapsaydı, şirketi gelecek yıl yüzde 50 büyüteceğim deseydi, bir yıl sonra da dediği ne varsa tersi olsaydı, damat beyi o koltukta oturturlar mıydı? Damat bey enflasyon düşecek dedi, o kadar kurcalamasına rağmen yüzde 12'ye çıktı. Sayın Erdoğan, damadını çok beğeniyorsan git bir şirket kur, gönder damadını başına onu batırsın. Milletin rızkıyla daha fazla oyun oynatma. Ya damadını görevden alır ya da bu millet seni de damadınla birlikte kapının önüne koyar bilesin. Söylemedi demeyesin." 

‘SİZ GETİRİN BİZ DESTEK VERELİM’

Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yaptığı açıklamalarla ilgili AKP’nin suç duyurusunda bulunmasına ilişkin konuşan Akşener, “Biz bu tartışmada şahıslarla ilgili değil kurumlarla ilgiliyiz. 'Bu tartışma FETÖ'nün kendisine mi yarıyor?' bu sorunun cevabıyla ilgiliyiz biz. Suç duyurusunda bulunmadılar. Tazminat davası açtılar. Dertleri para. Erdoğan ne demişti? 'Kandırıldık'. Türkiye'yi 15 Temmuz ihanetine götüren süreç ortadayken, kurumlarımızın daha fazla yıpratılmasına izin veremeyiz. Madem bizim önergelerimize destek vermiyorsunuz, o zaman siz bir önerge verin, biz sizin önergenize destek verelim. Çünkü Türkiye'nin artık bu hesabı kapatması lazım” diye noktaladı. (Ankara/MA)