Yerel seçim için ittifak yapan CHP ve İYİ Parti, Bursa’da ortak miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve iki partinin belediye başkan adaylarının katıldığı miting, AKP iktidarının ve destekçisi MHP'nin kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı söylemlerine yanıt verdiği

Mitingte ilk söz alan İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener, Cumhur iktidarının kara propagandalarına yanıt verdi.

'HAPSETTİRECEKMİŞ BENİ, ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA'

Erdoğan'ın 'tutuklanacak' diye tehdit ettiği Meral Akşener Erdoğan'a “Beni hapis ettirecekmiş, elinden geleni ardına koyma” diye seslenirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Bu adilere dersini sandıkta verecek misiniz?” sözlerine de sert tepki gösterdi:

"Mansur Yavaş'a, Ekrem İmamoğlu'na 'seçildiği takdirde görevden alırım' dedi. Size ihanet etti. Milli iradeye ihanet etti. O kulağı çekin ki tekrar milli iradeye saygı duysun. Günde 2 trilyon para yiyor Saray. 50 milyon dolar bulamadım deyip Tank Palet fabrikasını Katarlılara peşkeş çekti. O kulağı çekin, tekrar sizin o tencereyi nasıl kaynattığınızı öğretin ona. Yüzde 26 zam aldı, emekliye yüzde 10 vererek size ihanet etti. Bu iktidarın kulağını çekeceksiniz ki dönüp özür dilerim desin. Bakan mı danışman mı ne olduğu belirsiz kişiye sormak istiyoruz, nasıl olur da 'adilere' dersin. Adi olan sensin. Bunlar zıvanadan çıktılar. Onun için Antep vekili seçmenine 'öküz' dedi. Sensin öküz."

'ZANNETTİLER Kİ KORKACAĞIZ'

Akşener konuşması sırasında AKP'nin PKK'li olduğunu iddia ettiği İYİ Partili belediye meclis üyesi adayı Abdullah Kocaeli'yi, "En son durum şu; İYİ Parti'nin 29 belediye meclis üyesinin PKK'lı olduğunu gazeteden yayınladılar. Şimdi aramızda Süleyman Soylu'nun iftira attığı Abdullah kardeşim var. Abdullah Kocaeli İYİ Parti belediye meclis üyemiz. Abdullah sen kimsin?" diyerek kürsüye çağırdı.

Abdullah Kocaeli meral Akşener'in sorusunu, "Ben Muş doğumluyum, hakkımda yapılan iftiraları asla kabul etmiyorum. Hiçbir siyaseti partide yer almadım. İYİ Parti ilk yerimdir. Aynı zamanda ben AKP'de yer almış olsam bir kürt olarak PKK'lı değildim. Ama bugün İYİ Parti'de yer aldığım onur ve şeref duyuyorum. Ben PKK'lı değilim" sözleriyle yanıtladı.

Abdullah Kocaeli'nin açıklamasının ardından konuşmasına devam eden Akşener, "Zannettiler ki korkacağız, zannettiler ki arkadaşlarımızı ortada bırakacağız. Onlardan korkup arkadaşlarımızı önlerine atacağız sandılar. Yok öyle şey, onlardan korkan onlar gibi olsun" dedi.

'TARZAN ZORDA ONDAN BÖYLE KONUŞUYORLAR'

Seçimlere katılan ve PKK'li oldukları iddia edilen adayların ortak noktalarının Kürt olmaları olduğuna dikkat çeken Akşener, Erdoğan'a seslendi:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 'Belediye meclis üyeleri adayları arasında PKK iltisaklı olanlar var' iddiasını da hatırlatan Akşener, “İYİ Parti’nin 29 meclis üyesinin PKK’lı olduğunu söylediler. Bu 29 kişinin ortak noktaları Kürt kökenli olmaları AK Partili olsalardı Kürt kardeşlerim olacaktı. Bizimle oldukları için PKK’lı oldular. Tarzan zorda ondan böyle konuşuyorlar. Tayyip Erdoğan bunu hep yapıyor, hep böyle iftiralarla seçim kazandı. 29 arkadaşımızın içinde 2'si şehit yeğeni. Böyle bir şey yapılabilir mi? Bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür bu. Bu 29 kişinin ortak noktaları Kürt kökenli olmaları. AKP'li olsalar 'Kürt kardeşlerim' olacaktı. Bizimle oldukları için PKK'lı oldular. Hadi ordan be" 

Yaşanan ekonomik krizi ve halkın yoksullaştırılmasını da sert sözlerle eleştiren Akşener, "Ekonominin içine tükürdüler. Bir damat var başta ne söylediği belli değil. Damat ve kayınpeder el ele verdi; çiftçi öldü" ifadeleri kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN GÜNDEMİNDE AKP VE MHP'NİN 'BEKA SORUNU' SÖYLEMİ VARDI 

İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Cumhur İttifakı'nın seçim kampanyasını üzerine kurduğu 'Beka Sorunu'  söylemini eleştirdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin beka soru var demek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği yok demektir. Yani, tehlikeyle karşı karşıyayız, Türkiye yok edilmek üzere demek. Sizin Türkiye’den bile haberiniz yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgesinin en güçlü devletlerinden birisidir. Peki niye illa beka sorunu var diyorlar? Başka bir beka sorunu var, ben onu biliyorum. Yani nasıl götüreceğiz. Türkiye’de beka sorunu yok. Türkiye üretimden koparılmadığı sürece hiçbir beka sorunu yoktur. Bunu söyleyenler vatandaşları korkutarak oy almak istiyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'MİLLİYETÇİLİK' VURGUSU

Saray'da oturanlar ve onların çevresinde elektrik, su, doğalgaz, işsizlik sorunu yok. Bir elleri yağda bir elleri balda. Vatandaşta da bunlar yok sanıyorlar. İşsizliği anlayamazlar. Büyük ihaleler alıyorlar, hepsi köşeyi döndü."

AKP'ye oy veren yurttaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, "Bizim büyükdedelerimiz savaştan sonra tarım ürünü satıp fabrika yaptılar. Şimdi tam tersini yapıyoruz. Fabrika satıp patates alıyoruz. Nasıl oldu Türkiye bu hale geldi? Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; Milliyetçilik bayrağını sevmektir, vatanını sevmektir, vatandaşlar arasında ayrım yapmamaktır. Milliyetçilik hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi düşlemektir. Milliyetçilik Tank Palet fabrikasını yabancı bir orduya satmak demek değildir. Tank Palet fabrikasının bugünkü değeri 20 milyar dolar. Alanında dünyadaki 5 büyük fabrikadan birisi. Devletin bütün bilgileri orada. Bunu 25 yıllığına Katar ordusuna sattılar. Kaça sattılar? Bir Allah'ın kulu bilmiyor." açıklamalarında bulundu.