İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin salgınla mücadelede daha başarılı olunması için herhangi bir çözüm önerisi sunmadığına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Akşener, "Kendisine B vitamini ihmal etmemesini, basketbol oynamak yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyorum. Bir Cumhurbaşkanının yaşadığı hafıza sorunu milli bir meseledir" dedi. 

PARİS ANLAŞMASI

Meclis’te kabul edilen Paris İklim Anlaşması’na dair de konuşan Akşener, “Paris Anlaşması’nda ne değişti de Sayın Erdoğan bir anda 180 derece dönmeye karar verdi?  BM Zirvesi’nde Sayın Erdoğan’ın etrafa şirin gözükmesi gerekiyordu, o da ata ata bu adımı attı. Erdoğan bu anlaşmanın gerekliliklerinin farkındasın değil mi? Bakanlık ismi değiştirmekle iş bitmez biliyorsun değil mi? Mesela biz elektrikli araçlarda ÖTV’yi sıfırlayacağız, peki ya sen? Peki ya sen dere yataklarına HES kurmaktan vazgeçecek misin? Kanal İstanbul saçmalığından vazgeçecek misin, Avrupa'nın çöp deposu olmaktan vazgeçecek misin? İlk sandıktan Erdoğan ve bu ucube sistem gidecek. Günlük 20 lira eden 650 liralık öğrenci kredisini öğrencilerin başına kakıp duruyor” diye belirtti.

‘BAŞBAKAN GELİYOR’

Erdoğan’a “Bol bütçeli lüks etkinliklerde caka satacağına önce git milletin derdini çöz” diyen Akşener, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ve başbakanlığa talip olduğu açıklamasını yineleyerek, “Bu ucube sistemin devri bitti. Sıkı dur Erdoğan, Başbakan geliyor" dedi.