İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında geçtiğimiz günlerde yaptığı Siirt ziyaretine dair konuştu. Akşener, ziyareti sırasında "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Biz varız, danışmanlarınız bile Kürt. Bulunduğunuz yer Kürdistan. Ama malesef Meclis'te Kürdistan inkar ediliyor. Burada Kürdistan, Meclis'te farklı birşey" diyen Cemil Taşkesen'in bu sözleri üzerine gelen eleştirilere yanıt verdi. Siirt'te Taşkesen'in bu sözlerine "Kürdistan diyerek tarifleyebilirsin" diyen Akşener, Ankara'da tıpkı Taşkesen'in dediği gibi "Meclis'te farklı" konuştu. 

Akşener, şunları söyledi: "Neymiş, nasıl olur da burası Kürdistan dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Neye şaşırıyorsunuz? Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? HDP bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim cevap, HDP'yi PKK'nin yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye, PKK'nın ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdılar." 

‘SAYIN ÖCALAN’ HEYECANI!

Akşener, “PKK'lıların söylemini gündeme getiren bir iktidar mensubu yöneticileri. İnanamıyorum. Sayın Bahçeli ile Sayın Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını zaten biliyorduk, Sayın Soylu'nun da bu sistemin bir paydaşı olduğunu öğrenmiş olduk” dedi. Akşener, konuşmasında kullanığı "Sayın Öcalan" ifadesinin heyecandan olduğunu belirterek, özür diledi.

İktidardan gelen eleştirilere cevap vermeyi sürdüren Akşener, “Verdiğim cevabı yeterince sert bulmamışlar. Vah vah, çok üzüldüm. Onlar istedikleri dümeni çevirsinler, biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Siirtli'nin, Batmanlı'nın derdini konuşmaya devam edeceğiz. Onlar istedikleri hamaseti yapsınlar, biz bu memlekette Türk ile Kürt'ün karşı karşıya getirilmesine paydaş olmayacağız” şeklinde konuştu.