İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi. Ergenekon davasında verilen beraat kararlarına dair konuşan Akşener, "Kumpas davalarının savcısı olmakla övünenleri bir kez daha Allah'a havale ediyorum. Ülkemiz yepyeni bir dönemi eski ve büyüyen sorunlarla karşılıyor. Zaman zaman devletlerin sorunları olur fakat bu kez yaşananlardan ve sonuçlarından ders çıkarmayan, aynı hatalara tekrar düşen bir iktidar var. Dünya birkaç gündür G-20 zirvesini konuşuyor. Türk milletine bambaşka bir hikâye anlatılıyor. 'Trump bizi seviyor, yaptırım olmayacak' manşetlerine inanmayın. Türkiye'ye tezgâh hazırlayanlara karşı elbette devletimizin yanındayız ancak düne kadar düşman olan Trump'ı cici çocuk ilan eden medyaya bakmayın. Trump'ın Erdoğan'la yaptığı görüşme esir alındığımızı ortaya koydu" dedi. 

HATALAR LİBYA'DA TEKRAR EDİLİYOR

S-400’ler ile ilgili tartışmalara dair de değerlendirme yapan Akşener, "Vatandaşın parasıyla gıcır gıcır patriotlar alınmaya devam edilecek. Bir silah satma yarışının aktörü oldu çıktı Sayın Erdoğan. Libya'da olanlar iktidarın yaşananlardan ders çıkarmadığının bir başka kanıtı. İktidar Suriye'deki hatalarını daha küçük ölçekte Libya'da tekrar ediyor. 6 vatandaşımız Libya'da çatışan grupların eline rehin edildi" ifadesini kullandı. 

‘VESAYETLE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Meclis’te görüşülen belediye başkanlarının yetkililerini kısıtlama düzenlemesine dair de hükümeti sert sözlerle eleştiren Akşener, “Sandıkta başaramadıklarını vesayetle yapmaya başlıyorlar. Belediye başkanlarının yetkilerini alıyorlar. Millet ehil olanı seçmedi demek bildiğiniz cunta kafasıdır. Milletin iradesini beğenmeyen bir yönetim olamaz. Sayın Erdoğan'a bir kez daha hatırlatıyorum; siz kendinizi millete anlatamadığınız için değil, milleti anlamadığınız için yenildiniz. Siz yandaş medyanız ile millete sesinizi duyurdunuz ama milletin feryadını duymadınız. Milletle aranıza 300 araba, bin 100 odalı Saray oldukça milletten uzaklaşırsınız. Saray'la saadet olmaz. Saray öyle bir paralel evrendir ki sandıktaki mesajı bile anlayamazsınız. Türk milletinin kararına saygı duyun, vesayet girişimlerine son verin" çağrısında bulundu.

‘KRİZİN ARKASINDA BİR BAHÇELİ VARDIR’

Her başarısız iktidarın arkasında bir Bahçeli olduğunu belirten Akşener, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır denir ya her başarısız iktidarın ardında bir Bahçeli vardır. Her ekonomik krizin arkasında bir Bahçeli vardır. Girdiği her ortaklık bir daha iflah olmuyor. Çok şükür biz ucuz atlattık. İyi ki bizi attı" dedi. 

GİZLİLİK KARARINA TEPKİ

Hakkında açılan soruşturmaya gizlilik kararı konulmasına dair de Akşener, “Tek bir şey istiyorum kaldır gizlilik kararını beni ifade vermeye çağırın. Çağırın ki FETÖ'nün siyasi ayağı kimlerdir konuşalım, araştıralım. Kim kimin ortağıymış konuşalım, araştıralım. Kim kimle iş tutmuş, konuşalım. Kimler turizm acentesi gibi uçak dolusu adamlarını bunlarla istişare yapmaya göndermiş konuşalım araştırılsın. Babam sizin için, Hoca efendi için, gece dua ediyor diyen damatları konuşalım, araştırılsın” ifadesinde bulundu. (Ankara/MA)